Reactivar l’economia i incentivar la producció de la Serra de Tramuntana

248

El passat 3 de març, el Consell de Mallorca va presentar el Distintiu Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial en un acte celebrat a la finca de Son Marroig a Deià. Aquest Distingiu és una aiena per reactivar l’economia i incentivar l’agricultura ecològica, la incorporació de les energies renovables, el manteniment o renovació de les varietats tradicionals i l’ús de prodcutes quilòmetre zero, són alguns dels compromisos que assumeixen les empreses que s’adhereixen al Distingiu. En aquest sentit, és bo recordar que, diverses entitats pollencines, han estat pioneres en formar part d’aquest Distingiu com ara la Cooperativa Pagesa, Formatges Tramuntana i Vinyes Mortits.

El segell el poden utilitzar pagesos, ramaders, propietaris de possessions, restauradors, comerços, empreses de serveis culturals i guies de muntanya.

Aquest nou segell és una eina per reactivar l’economia i preservar aquest Patrimoni Mundial. “El distintiu serveix perquè les persones que consumeixen un producte o un servei que dugui aquest reconeixement, sàpiga que està col·laborant amb el manteniment, preservació i protecció de la serra de Tramuntana”, va assegurar la consellera de Territori i vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana, Maria Antònia Garcías

La consellera va remarcar que és un projecte en el qual s’hi està treballant des de fa més de cinc anys i ara, finalment, veu la llum. “Aquest distintiu posa l’accent en la dificultat de produir a la Serra productes de gran qualitat i competitius en el mercat”, va dir.

PUBLICITAT

I mentre les empreses assumeixen uns compromissos a assolir en el termini de tres anys, el Consell, a través del Consorci Serra de Tramuntana, es compromet a posar en marxa campanyes de difusió per donar a conèixer totes aquestes empreses, que són responsables i fan de la Serra un indret més sostenible.

Garcías va recordar que ja hi ha 400 productors adherits al Distintiu. La Cooperativa de Sant Bartomeu de Sóller, Formatges Tramuntana, Vinyes Mortitx i la Cooperativa pagesa de Pollença varen signar el conveni amb el Consell de Mallorca per formar part del Distintiu

Garcías va animar tots els sectors i empreses compromesos amb la Serra a fer feina plegats per promoure, amb aquest distintiu, una economia sostenible a la Serra. I també va fer una crida a la ciutadania “a consumir aquests productes o serveis per contribuir a preservar la Serra de Tramuntana perquè la puguin gaudir les generacions futures”.

A l’acte que presentà l’actriu Alícia Garau, hi varen assistir la consellera d’Agricultura, Mae de la Concha i el batle de Deià, Lluís Apesteguia. A més a més, hi va haver una demostració, i degustació de plats elaborats amb productes de la Serra, per part de cuiners de prestigi, com són Ricardo Rossi, de Frédérick restaurant (Valldemosa), Maria Solivellas, del restaurant Ca Na Toneta (Caimari) i Marga Coll del restaurant Miceli (Selva).

PUBLICITAT