Les varietats de meló més conegudes

211

Eva Remolina – AMIC

Els melons són una de les fruites més refrescants i delicioses que podem gaudir durant els mesos d’estiu. Amb la seva textura sucosa i el seu dolç sabor, aquesta fruita és una excel·lent manera de combatre la calor i mantenir-nos hidratats. A Catalunya, es cultiven diverses varietats, cada una amb el seu propi sabor i característiques úniques. En aquest article, distingirem alguns dels melons més populars de la regió.

1.-Meló Cantalup i el meló Gàl·lia.

El meló Cantalup i el meló Gàl·lia són dues de les varietats més apreciades a casa nostr. Coincideixen en ser fruites de mida petita, que no solen pesar més d’1 kg. El primer és conegut pel seu color groc ataronjat i la seva carn dolça i aromàtica. Té una textura molt sucosa i és perfecte per menjar-lo fresc en rodanxes o fer-ne batuts. La gran diferència amb el Gàl·lia és que té línies longitudinals de color verd fosc a l’exterior i la polpa, que en el cas del Gàl·lia tendeix a ser més groga-verdosa. El sabor és quelcom més suau.

PUBLICITAT

2.- Meló Pell de Calàpet, o calapoter.

El meló Pell de Calàpet és una varietat que es caracteritza per la seva pell rugosa i verda amb taques marrons. La seva carn és dolça i molt sucosa. Aquest tipus de meló és perfecte per menjar-lo fresc i en batuts i còctels.

3.- Meló d’Alger.

Aquesta varietat de meló és originària del sud de França i també és coneguda com a Cavaillon. Té una pell verda i una carn de color taronja brillant. El seu sabor és dolç i molt perfumat, i es considera un dels melons més gustosos del món. Es pot menjar fresc o com a aperitiu en plats d’estil mediterrani.

4. Meló Galàctic.

També anomenat meló de collita tardana, és una varietat que es caracteritza per la seva carn groga i dolça. Aquest meló es cultiva fins ben entrada la tardor, raó per la qual té aquest nom. És ideal per a postres i per fer melmelades.

5.- Meló Tendral.

Aquest meló és una varietat autòctona de Catalunya que es conrea principalment a la comarca del Tendral. Té una pell verda i una carn dolça i aromàtica. És conegut per ser un meló petit, però amb un gran sabor. És ideal per menjar-lo sol o acompanyat d’altres fruites.

6.- Meló d’aigua o meló groc.

Una de les varietats més conegudes del meló groc és la “Rochet”. La polpa sol ser blanca i sucosa i la pell fina. El principal problema d’aquest meló és que sol fer-se malbé ràpidament.

PUBLICITAT