El tempeh, un aliment apte per a vegans

227

Eva Remolina – AMIC

El Tempeh és un aliment fermentat originari de Java, una illa d’Indonèsia i es fa a partir de la soia. És un producte ric en proteïnes i fibra, i s’utilitza com a substitut de la carn en moltes dietes vegetarianes i veganes.

El procés de producció del Tempeh implica la inoculació de grans de soia cuits amb un cep específic de fongs Rhizopus oligosporus i la fermentació durant un període de temps determinat. Durant la fermentació, els enzims produïts pel fong descomponen els carbohidrats i proteïnes de la soia, convertint-los en compostos més digeribles i nutritius.

El seu sabor és terrós i lleugerament salat, i se sol comparar al de la nou. També es considera un sabor neutral, per la qual cosa resulta molt versàtil a l’hora d’usar-se a la cuina, i per això s’inclou en nombroses receptes, siguin dins de guisats, amanides o fritades.

PUBLICITAT

Amb els seus 19 grams de proteïnes per cada 100 grams de l’aliment, supera al tofu en quantitat de fibra, tot i que també és més calòric. Com és un producte fermentat, és especialment bo per a la flora intestinal.

PUBLICITAT