CUINA

El millor oli del Món de 2024 es presentà als micròfons de “El Món del Vi”

Dimecres passat, 29 de gener, a el programa “El Món del Vi” de Ràdio Pollença es presentà un doble campió: l’oli d’oliva verge extra que elabora Dehesa del Molinillo, a Retuerca del Bullanque (Ciudad Real), un oli amb Denominació d’Origen Montes de Toledo que és considerat el millor oli del món.

La variedad Coratina va obtenir 97 punts de l’escala 100, en el prestigiós concurs Evooleum Internacional 2024. A més a més, és l’oli més saludable, ja que té els Penifenols més elevats (1.380), cosa que mai no s’havia donat a cap oli d’Espanya.

A més a més, l’Empeltre va ser el Millor del Món d’aquesta varietat.

En aquesta darrera edició del concurs Evooleum Internacional, es presentaren més de 1.200 referències d’olis de 26 països del Món.

Tot un gran medaller que varen poder tastar en directe els oients d’El Món del Vi, a Ràdio Pollença, comentat pels tastadors Mikel Coll d’Oliric (Santa Eugènia –Millor Oli de Espanya) i Sebastià Solivelles de Oli Solivelles (Alcúdia).

A més a més, per telèfon, connectaren amb el director de Dehesa del Molinillo, Pedro Belmar, que contà la seva esmerada elaboració en tot detall. Tenen al voltant de 430 hectàrees d’oliveres en ecológic, de les 4.500 hectàrees que té la finca, i compten amb una tafona moderna subterrània.

Podeu escoltar l’àudio del programa a radiopollença.net o a través del Facebook “El Món del Vi” de Toni Campomar.

Publicacions relacionades

Deixa un comentari

Mira també
Close
Back to top button