CUINADOLÇREPORTATGES

El pastís de tres lletsP+ 

Eva Remolina – AMIC

Ingredients

Per al pa de pessic:

– 5 ous

– 200 grams de sucre

– 200 grams de farina de rebosteria

– 1 culleradeta de llevat químic o pols de coure

– 1 culleradeta d’extracte de vainilla

Per a la mescla de tres llets:

– 400 ml de llet evaporada

– 400 ml de llet condensada

– 200 ml de nata per muntar

Per a la cobertura:

– 200 ml de nata per muntar (ben freda)

– 2 cullerades de sucre glaç

– Canyella en pols (opcional)

Preparació

1. Preescalfar el forn i preparar el motlle

Preescalfa el forn a 180 °C. Engreixa un motlle rectangular o rodó amb mantega i enfarina’l lleugerament.

2. Preparar el pa de pessic

– Separa els vermells dels blancs dels ous. Munta les clares a punt de neu i reserva-les.

– En un bol gran, bat els rovells amb el sucre fins que aconsegueixis una mescla cremosa i blanquinosa. Afegeix l’extracte de vainilla.

– Tamisant, incorpora la farina i el llevat químic, remenant amb suavitat per evitar grumolls.

– Finalment, afegeix les clares muntades a la mescla, integrant-les amb moviments envoltants per mantenir l’aire.

3. Coure el pa de pessic

Aboca la massa al motlle preparat i cou-la al forn durant 25-30 minuts, o fins que un escuradents surti net. Quan estigui fet, deixa’l refredar completament.

4. Preparar la mescla de tres llets

En un bol, barreja la llet evaporada, la llet condensada i la nata per muntar fins que estiguin ben integrades.

5. Impregnar el pa de pessic

Quan el pa de pessic estigui fred, punxa’l suaument amb una forquilla o un escuradents per tota la superfície. Aboca la mescla de tres llets a poc a poc, assegurant-te que s’impregni bé. Deixa reposar el pastís a la nevera durant almenys 2 hores.

6. Preparar la cobertura

Munta la nata amb el sucre glas fins a obtenir una textura ferma. Estén-la sobre el pastís fred i, si vols, empolvora amb canyella en pols per donar-li un toc aromàtic.

Publicacions relacionades

Deixa un comentari

Back to top button