Eva Remolina – AMIC Ingredients (per a 4 persones): 500 grams de faves tendres (poden ser fresques o congelades) 150 grams de pernil salat a daus 2 grans d'all 1 ceba petita (opcional) Oli d'oliva verge extra Sal i pebre (opcional) Julivert fresc (opcional) Elaboració: 1.- Preparació dels ingredients: Si les faves són fresques, pela-les i reserva-les. Si són congelades, assegura’t de descongelar-les prèviament. Pela i pica els alls ben petits. Si fas servir ceba, pica-la ben fina. 2.- Sofregit: Escalfa un raig d’oli d’oliva en una paella gran a foc mitjà. Si fas servir ceba, sofregeix-la fins que estigui tova i transparent (uns 5 minuts). Afegeix els alls picats i cuina’ls uns segons, vigilant que no es cremin. 3.- Saltejat de les faves: Incorpora les faves a la paella i remena perquè es barregin bé amb el sofregit. Salta-les durant uns 10-15 minuts a foc mitjà, fins que estiguin tendres. Si cal, pots afegir un rajolí d’aigua o brou perquè no s’enganxin. 4.- Afegir el pernil: Quan les faves estiguin cuites, afegeix el pernil tallat a daus i remena bé. Salteja-ho tot plegat durant 2-3 minuts més, just fins que el pernil estigui una mica daurat. 5.- Rectificar i servir: Tasta i rectifica de sal si cal, tenint en compte que el pernil ja aporta sal. Pots afegir una mica de pebre al gust. Serveix les faves calentes amb una mica de julivert picat per sobre si ho desitges.