ACTUALITAT

Neix “La Miranda”, una associació per a la protecció i conservació del patrimoni pollencí

Neix “La Miranda”, una associació per a la protecció i conservació del patrimoni arquitectònic, històric i paisatgístic, que es fixa com a primer objectiu l’aprovació del Catàleg de patrimoni i la correcta cura de tots els nuclis de població del municipi de Pollença.

Fa uns mesos, un grup de persones preocupades pel present i pel futur del patrimoni històric, arquitectònic, paisatgístic, cultural…. del municipi de Pollença, varen constituir una associació: “Ls Miranda” que, tal i com estipulen els seus estatuts, té com a finalitats:

  1. L’estudi, la divulgació, la protecció i la conservació del patrimoni arquitectònic, històric, etnològic, paisatgístic, cultural, tant material com immaterial, tant urbà com rural.
  2. L’impuls, el foment i la preservació de la cultura en un sentit ampli
  3. La divulgació i preservació de la natura i el medi ambient.

Per aconseguir aquestes finalitats, es podrà valer de qualsevol mitjà lícit i concretament de les activitats següents:

  1. Realitzar accions i activitats de difusió, comunicació i participació.
  2. Exercir el dret a impugnar accions i disposicions davant l’administració pública quan afectin drets i interessos legítims col·lectius
  3. Totes les activitats que permetin contribuir a la conservació del patrimoni i fomentar la conscienciació, el coneixement, l’estima i la defensa del patrimoni arquitectònic, històric, etnològic, paisatgístic, cultural

Primeres actuacions: Catàleg de patrimoni

L’aprovació del catàleg és la gran oportunitat que el municipi de Pollença compti amb instrument que evitarà la destrucció d’edificis d’interès arquitectònic històric, etnològic i arqueològic i ajudarà amb mitjans legals i econòmics a la seva conservació.

“Al segle XXI no seria comprensible que el poble de Mallorca amb més patrimoni històric etnològic i paisatgístic no tengués un Catàleg digne, aprovat. És la nostra responsabilitat, la nostra obligació no només moral sinó legal protegir el patrimoni del municipi de Pollença”, apunten.

A l’hora que recorden que el Catàleg es tramita des del 2005, apunten que “ara tenim l’oportunitat de dotar Pollença amb un instrument de qualitat que acabarà amb la precarietat del patrimoni, i que és un plus només per aquest tema, sinó pel tema turístic, cultural”.

Fa falta cuidar els nuclis de població del municipi

Tenir un municipi cuidat implica que totes les àrees de l’ajuntament se posin d’acord per assegurar la neteja, la correcta recollida de fems, uns elements urbans d’acord amb les característiques patrimonials i estètiques, unes àrees rurals que facin honor al seu nom….

En definitiva, “a més del Catàleg de Patrimoni, fa falta tenir cura dia a dia dels detalls, que fan del nostre municipi un lloc per viure on se respecta el patrimoni, la cultura, l’estètica, el paisatge…

A tot això i més es dedicarà aquesta nova associació que ha nascut al nostre poble.”, conclouen.

Publicacions relacionades

Deixa un comentari

Back to top button