ACTUALITAT

Comença el calendari d’advent d’advent del PiP: dia 1

Començam avui el nostre particular calendari d’advent. Un calendari ple de sorpreses que aquests dies previs a Nadal anirà alleugerint l’espera amb nombrosos regals per als nostres lectors. Regals en forma de receptes, tradicions, anècdotes i histories relacionades amb aquesta època de l’any. A més, no deixeu de mirar dia a dia el calendari perquè també hi haurà concurs amb premis per al lector que més i millor sigui capaç de solucionar els diferents enigmes i passatemps que anirem proposant. Però això ja ho explicarem en ser hora.

De moment us deixam amb una recepta que necessita dues setmanes de repòs, per tant us convé posar-vos-hi ara.

Fer torró fluix no és un procés complicat ni s’empren ingredients estranys, això sí, requereix temps i força, així com les eines necessàries: una ratlladora i una maquineta de capolar.

Ingredients

Per fer dues barres de torró fluix o de Xixona, necessitarem mig quilo d’ametles torrades i quatre-cents grams de sucre en pols; aquesta quantitat es pot ajustar en funció dels gustos de cadascú. O sigui en podeu posar més o menys, segons si us agrada més o menys dolcet.

Elaboració

1.- Ratllar les ametles torrades.

2.- Mesclar l’ametla ratllada amb el sucre en pols.

3.- Passar la mescla per la maquineta de capolar.

4.- Omplir les capsetes de fusta que tendrem folrades amb paper.

5.- Amb l’ajuda d’una cullera, atupam el torró per treure l’oli, l’aire i donar forma a la barreta.

6.- Deixar reposar durant dues setmanes, abans de consumir.

7.- Passats 15 dies, giram una barreta dins una palangana, tallam i… molts d’anys per Nadal.

Publicacions relacionades

Deixa un comentari

Back to top button