CAP DE SETMANA SANTANTONIER

54

El cap de setmana previ a Sant Antoni, l’activitat per aquests dies està amarada de temàtica santantoniera. Entre avui i demà, els pollencins viuen les prèvies festives que culminaran dia 17 de gener, amb el Pi de Sant Antoni.

Dissabte 13 de gener

Exposició “Foguerons de Sant Antoni, 1991-2000”

A les 19’30 hores, a la Quadre del Club Pollença, s’inaugura l’exposició “Foguerons de Sant Antoni, 1991-2000”, una selecció de fotografies del fotògraf Miquel Cerdà “Micer” dels foguerons que es feren durant aquesta dècada, entre els quals els pollencins tendran l’oportunitat de recordar foguerons que feren història com un que reproduïa la Peixateria, o altres que commemoraven esdeveniments de gran volada com els Jocs Olímpics de Barcelona o l’Expo 92, entre altres.
L’exposició “Foguerons de Sant Antoni, 1991-2000” es podrà visitar fins al 13 de febrer, a l’espai la Quadra del Club.

Torrada i correfoc

Per altra banda, avui mateix dissabte 13 de gener, al voltant dels jardins del Convent, hi haurà festa grossa amb els Ca de Bou i altres dimonis mallorquins com ara els d’Hiachat de Santa Margalida i els Fills de Llucifer de Búger.

PUBLICITAT

A les 20 hores, actuarà la colla jove dels Ca de Bou i, a les 20’30 hores, començarà la torrada. El preu dels tiquets és de 10 euros, dels quals dos són per a bestreure el plat i el tassó; o sigui que els recuperaran si tornen plat i tassó. Durant el sopar, tocaran els xeremiers del Camp de l’Oca.

A les 22’30 hores, començarà el correfoc que enguany anirà des dels jardins del Convent fins a la plaça Major. D’anada, aniran pel carrer Antoni Maura i, de tornada, pels carrers Sant Isidre i Miquel Bota Totxo per acabar al carrer Pere Josep Cànaves, on la vetlada s’allargarà amb ximbombades i gloses.

Diumenge 14 de gener

A les 19’30 hores, al Club Pollença, hi haurà un acte musical de caire popular organitzat per U camp de l’Oca i presentat per Francesca Palou “Paiaia”, que duu per títol “Del ritme de la feina a la festa: ximbombada, gloses, acordions, xeremies…”. L’entrada és taquilla inversa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT