XISCO FANALS, NOU PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ DE MUNTANYA I ESCALADA DE LES ILLES BALEARS

400

Des del divendres, 26 de novembre, Xisco Fanals Reynés, és oficialment el nou president de la Federació Balear de Muntanya i Escalada. Després d’un llarg procés electoral, que s’ha endarrerit quasi dos anys a causa de la pandèmia de coronavirus i dels diferents recursos al procés electoral, el passat 3 d’octubre on es va aprovar per assemblea la candidatura única del pollencí. I és que finalment no s’ha produït cap votació pel fet que l’altra candidatura, encapçalada per Pere Joan March, va ser retirada. A causa dels terminis establerts per la Llei Balear de l’Esport no ha estat fins ara que Fanals ha rebut la resolució del procés electoral.

Xisco Fanals, de 51 anys, és un conegut muntanyista de Pollença que ha ocupat nombrosos càrrecs tant a Secció de Muntanya del Club Pollença com a la mateixa Federació de Muntanyisme, on els darrers anys ha estat el director del comitè de Curses de Muntanya. A més, Fanals comptarà amb la col·laboració de Miquel Llompart, actual president de Secció de Muntanya, que ocuparà el càrrec de vicepresident. Amb la nova junta, el municipi de Pollença és el que compta amb representació dins la Federació, ja que, a més de tenir un president i vicepresident pollencins, Secció de Muntanya del Club Pollença és el club que té més assembleistes de la Federació.

Fanals ha explicat a Punt Informatiu que el principal objectiu de la seva legislatura és aconseguir una viabilitat econòmica per a la Federació, així com escoltar i fer-se escoltar per a totes les persones i àrees que cobreix la federació. Aquestes àrees van des de les curses per muntanya, el senderisme, la marxa nòrdica, l’escalada, el barranquisme, l’alpinisme i la seguretat a la muntanya. Fanals reconeix que la Federació de Muntanyisme és especial i diferent de les altres pel seu caire social, ja que compta amb activitats competitives i d’altres que no ho són, i que, a més, ha de tenir una especial cura pel medi ambient. Ara mateix hi ha devers 5.100 federats entre les diferents activitats que cobreix la federació, essent les més nombroses el senderisme i les curses per muntanya.

Un dels primers esdeveniments importants que Fanals viurà ja com a president de la Federació serà la Tramuntana Travessa, que sortirà de Pollença aquest divendres. Una cursa per muntanya que recorre tota la Serra durant 120 km i que enguany per primera vegada es farà de nord a sud. La sortida serà a les 22 hores.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT