VISITA DIALOGADA A POLLENÇA

344
El president del Club, Biel March, va conduir el recorregut per la col·lecció d'art i l'exposició-homenatge a José Morea dins les visites dialogades de l'associació de galeries Art Palma Contemporani (APC).

Aquesta setmana Pollença ha acollit una visita dialogada durant la qual els participants han visitat la Galeria Maior, el Club Pollença i l’Església de Sant Domingo.

Conduïda pel crític d’art i comissari independent, Fernando Gómez de la Cuesta, la visita guiada per Pollença va comptar amb altres dos contertulis: el president del Club i artista, Biel March, i el co-director del Museu de Pollença, Andreu Aguiló.

La visita dialogada va començar a la Galeria Maior, on Gómez de la Cuesta va explicar l’obra de Luís Gordillo, una de les figures més representatitves de l’art abstrancta espanyol. Aprofitant que, fins al 6 de novembre, la Galeria Maior de Pollença exposa la mostra “Luis Godrillo en Pollença again“.

Després de visitar la Galeria Maior, els assistents varen poder conèixer la col·lecció d’art i a l’exposició-homenatge que aquest estiu el Club ha dedicat al pintor José Morea (1951-2020).

PUBLICITAT

Després de comentar la gran majoria de les obres d’art del Club provenen de donacions realitzades pels mateixos artistes, Biel March va començar la visita per la Sala de les Corbates, un espai reservat als socis del Club i que acull les primeres obres de la col·lecció. En aquest sentit, Biel March va destacar que la primera donació de la qual es té notícia és Paisatge del pintor argentí Atilio Boveri. I va acabar a les Quadres, la sala noble del primer pis on s’ubica l’exposició-homenatge del pintor valencià lligat a la Nova Figuració, José Morea. Biel March, que ha comissariat l’exposició juntament amb Joan Cortès, va recordar l’arribada de l’artista a Pollença de la mà de Miquel Cerdà Salas ‘Norai’ i el vincle afectiu i artístic que mantingué amb artistes locals i galeristes. L’exposició de José Morea es pot visitar al Club Pollença fins al 10 de novembre.

Amb aquesta visita dialogada, el Club de Pollença s’ha sumat al projecte de l’associació de galeries Art Palma Contemporani (APC).

La visita dialogada a Pollença acabà a l’Església del Convent de Sant Domingo, on el director del Museu de Pollença, Andreu Aguiló, va dissertar sobre la instal·lació “Artefactes, vocables i nins” d’Albert Pinya musicada per El Niño de Elche.

El programa de les visites dialogades s’emmarca dins l’activitat amb motiu del 25è aniversari de la Nit de l’Art, un esdevenimetn que im`plica l’Ajuntament de Palma, la Fundació ARCO, l’Ajuntament d’Andratx i l’Ajuntament de Pollença. L’objectiu d’quest programa és “apropar la creació contemporània a totes aquelles persones interessades en l’art més actual”. Aquesta instal·lació es pot visitar fins al 3 d’octubre, a l’Església del Convent.

PUBLICITAT