VINT-I-TRESÈ DIA: CREIX MOLT LA DEMANDA DE SERVEIS SOCIALS I NOVA ALTA

516

Ahir, 6 d’abril de 2020 va ser el vint-i-tresè dia de confinament per mor del coronavirus. Aquesta jornada es va saber que el primer pacient amb coronavirus atès al Centre de Salut de Pollença, va ser donat d’alta.

També ahir es va saber que la demanda dels serveis socials havia augmentat de manera notable arran de l’aturada econòmica per mor del confinament. En aquest sentit, la delegada de l’àrea de Serveis Socials, Francisca Cerdà Nadal, va afirmar que “al Moll, s’ha doblat el número de persones que necessiten ajuda; mentre que, a Pollença, hi ha sis o set casos més dels que hi havia abans”.

Pel que fa a la necessitat d’aliments, la delegada Francisca Cerdà Nadal va assegurar que “cobrim totes les necessitats”. A més d’aliments, però, moltes persones s’adrecen a l’àrea de Serveis Socials per consultar com tramitar altres ajudes. En aquest sentit, Cerdà Nadal va anunciar que “per això, cercam dues treballadores socials extres, temporalment per tres mesos, a fi de poder donar servei a totes les demandes que tenim”. La idea és destinar una trebbaladora social al Port i l’altra a Pollença poble.

Per la seva banda, des de Càritas del Port de Pollença, Puri López, confirma que “hi ha hagut un augment de famílies que, amb el confinament pel coronavirus, s’han quedat sense res. Per això, intentam respondre les seves demandes, que són moltes”. En aquest sentit, López fa referència a treballadors de temporada, que fan feina al sector de la restauració, i també autònoms que han deixat de tenir ingressos. Uns i altres necessiten solucions per pagar el lloguer, per pagar el rebut d’electricitat… Per poder atendre aquestes demandes, “el repartiment d’aliments es fa des de l’àrea de Serveis Socials de l’ajuntament de Pollença”, va apuntar Puri López.

PUBLICITAT

Tot i que, a Pollença poble i al Port, funcionen de manera diferent. Aquells pollencins que vulgui fer una donació, en metàl·lic o en forma d’aliments i/o productes bàsics, es poden adreçar al rector del Port, Danilo de Urzai o a la germana dels Sagrats Cors de Pollença, Sor Alícia Juan.

Els aliments més indicats són oli, arròs, pasta i llegums, i altres productes que no caduquen aviat. Per això, es poden posar en contacte tant amb la rectoria del Port com amb el Convent dels Sagrats Cors de Pollença.

Nova alta

Ahir, 6 d’abril, es va saber que divendres passat va ser alta el primer pacient que havia ingressat des de Pollença.

L’excepcional normalitat va marcar la jornada de dilluns al Centre de Salut de Pollença, on no es va haver d’atendre cap possible cas de COVID-19 i on el personal que treballa allà no presenta símptomes. En aquest sentit, cal apuntar que a partir d’avui, al Museu del Calçat d’Inca, funciona una de les cinc COVID-express per recollir mostres al personal sanitari i sociosanitari de la zona nord que presentem símptomes de coronaviurs.

De cara a la Setmana Santa, al Centre de Salut “ens organitzarem com si fos una setmana normal, és a dir, dijous, divendres i dilluns continuarem funcionant igual que la resta de la setmana. Això es per intentar garantir l’assistència tant en els pacients respiratoris com els pacients amb patologies cròniques”, destaca la Doctora Valero.

No baixar la guàdia

Durant la jornada d’ahir, al conjunt de les illes Balears, es varen registrar 24 nous casos de contagi i sis defuncions per COVID-19, amb la qual fosa el nombre d’infectats per la pandèmia és de 1.320 casos, dels quals 81 han mort i 531 han superat la malaltia.

Aquests dos darrers dies el nombre de contagis ha repuntat després de dies de descens, per això, convé recordar que cal extremar mesures de seguretat com rentar-se sovint les mans i guardar les distàncies de seguretat, així com evitar sortir al carrer al màxim. Pel que fa al risc de contagi a través de la roba, dels objectes com ara paquets, cartes… i dels aliments, el “risc de contagi és bastant baix, mentre se segueixen les altres recomanacions. Els pacients amb símptomes no han de sortir per evitar transmetre el virus si el tenen. A més a més, és important rentar-se les mans abans de tocar res, per intentar no contaminar superfícies”, destaca la Doctora Alejandra Valero.

Des del Centre de Salut, agraixen l’Assocaició 31-M que, ahir, els va fer entrega de les banderes dels moros i cristins que ja tenen penjades.

Nova desinfecció

L’horabaixa d’ahir es va fer una nova desinfecció de places i carrers del municipi, o sigui Pollença, Sant Vicenç i el Port. Hi participaren 24 persones, es varen emprar 680 litres de desinfectant diluïts en 22.600 litres d’aigua.

La Policia Local ha destacat que no hi va haver res de nou i que, per Setmana Santa, continuaran amb els controls. Ahir se’n feren i no hi va haver res excepcional.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital