VINT-I-CINQUÈ DIA: DIJOUS SANT MARCA EL DESCENS DE LA CORBA DE NOUS INFECTATS

427
Dijous Sant a domicili. Sirineus de paper fets per Josep Sànchez, una bona manera de passar un matí o un horabaixa a casa.

Ahir, dimecres 8 d’abril, vint-i-cinquè dia de confinament per mor de l’estat d’alarma decretat amb l’objectiu de frenar la pandèmia de COVID-19, la tendència a la baixa entre el nombre de nous contagiats i altes mèdiques per coronavirus, les illes Balears, fa pensar en què ha arribat el descens de la corba. En aquest sentit, cal apuntar que, durant les darreres 24 hores en el conjunt de les Illes es varen produir cinc defuncions, 42 nous contagis i 79 altes. En total, les Balears sumen 1.412 casos d’infecció per coronavirus, 89 defuncions i 616 persones recuperades.

Pel que fa a Pollença, “la veritat és que anam molt bé, a més no hi ha hagut massa casos. Com ja t’he comentat altres vegades no ens donen dades oficials per pobles, però pel que noltros podem seguir, n’hem tengut molt pocs”, assegura la coordinadora del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero.

De fet, des que el 14 de març, el Govern espanyol va decretar l’estat d’alarma, al Centre de Salut de Pollença s’han detectat cinc casos de coronavirus dels quals dos ja han estat alta, dos encara estan ingressats i evolucionen bé i el cinquè va ser òbit. Pel que fa a les proves que es practicaren a un pacient que presentava símptomes de coronavirus aquest dimarts, informen que ha donat negatiu.

Dos aïllats preventius a la Policia Local

la Policia Local senyala que han tengut dos aïllats preventius per coronavirus que havien estat en contacte amb persones que havien estat positius, un dels dos ja s’ha tornat reicorporar a la feina i l’altre encara està de baixa. Tant un com l’altre donaren negatiu a les proves. Aquests dos casos han estat atesos per la UVACS, que s’ocupa dels estudis de contactes de personal esencial i les mesures a pendre.

PUBLICITAT

Pel que fa als controls per confinament, la normalitat va ser la tònica d’ahir, dimecres 8 d’abril.

A l’espera per reiniciar la recollida de voluminosos

L’Ajuntament estudia reiniciar la recollida de voluminosos porta a porta. Per això, estan a l’espera que MAC insular obri i respongui si els pot absorbir.

Sobre la carta que la delegada del Govern espanyol, Aina Calvo, ha adreçat a la Federació d’Entitats Locals de les illes Balears (FELIB) per incompliment de les normes decretades per l’Estat d’Alarma per part de certs ajuntaments, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, manifesta que “crec que Calvo no és conscient de la realitat dels ajuntaments, que hem d’assumir els problemes del dia a dia. Per casos aïllats, no ha de qüestionar la feina global de tots els consistoris”.

Finalment, Cifre Ochogavia ha anunciat que aquest divendres es repetirà una nova desinfecció general dels nuclis urbans del municipi com ja s’ha fet en altres tres ocasions anteriors.

PUBLICITAT
PUBLICITAT