VIATGE A LEÓN AMB L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES DE POLLENÇA

423
La catedral de León és un dels edificis més representatius del gòtic espanyol.

L’Associació de Veïns i Veïnes de Pollença (AVVP) organitza un viatge a León, entre el 25 i el 30 de novembre. El preu del viatge, que inclou trasllats, hotel en règim de mitja pensió i visites guiades, és de 480 euros per persona i un suplement de 100 euros per aquells que vulguin habitació individual.

El primer dia, o sigui el dijous 25 de novembre, es destinarà a trasllats. A les 10’15 hores, està previst el vol des de Palma fins a Oviedo (Astúries). Des d’allà, sortiran cap a León en autobús i s’aturaran per dinar durant el trajecte, però aquest àpat va a compte de cadascú.

Una vegada a León, s’allotjaran a l’Hotel, on està inclòs el sopar.

El divendres 26 de novembre, després de berenar a l’Hotel, sortiran a fer una visita per León amb un guia oficial. Durant el recorregut, visitaran la Catedral gòtica (l’entrada no està inclosa), el primer Monument Nacional dedarat a Espanya, símbol que caracteritza la ciutat, amb les vidrieres més belles d’Europa i coneguda amb el sobrenom de “Pulchra leonina” (Bella Leonesa).

PUBLICITAT

Després disposaran de temps lliure per passejar per la “Barrio Húmedo”, un lloc perfecte per anar de tapes i disfrutar de la gastronomia de León.

El capvespre continuarà la visita guiada per conèixer els frescos romànics de la Real Col·legiata de San Isidoro de León (l’entrada no està inclosa) coneguts com la Capella Sixtina del romànic; la Casa Palacio Botines (l’entrada no està inclosa), una de les tres obres que va realitzar l’arquitecte Antoni Gaudi fora del Catalunya i que acull el Museo Gaudi Casa Botines amb nombroses obres d’art i pintures dels segles XIX i XX; i l’antic Hospital de San Marcos amb la façana més impressionant del plateresc.

El dissabte 27 de novembre, la idea és fer Astorga i Cueva de Valporquero. Així que, després de berenar a l’Hotel, sortiran cap a Astorga, la capital de la comarca lleonesa de la Maragateria. La riquesa medieval d’Astorga és fa evident al recinte emmurallat, les esglésies, convents i hospitals; tot plegat situa el visitant en la més pura tradició jacobea. Durant la visita coneixeran la Catedral, algunes de les obres de Gaudí com el Palacio Episcopal (l’entrada no està inclosa).

A Astorga, hi haurà una degustació de productes típics. Llavors hi haurà temps lliure per anar a dinar i, havent dinat, sortiran cap a La Cueva de Valporquero (l’entrada no està inclosa), una de les joies oculte més espectaculars de León.

El diumenge 28 de novembre, la idea és anar a Ponferrada i Las Medulas. Després de berenar, anrian cap a Ponferrada, un poble la vida i història del qual ha estat marcat per la presència dels templers. Passejaram per la zona històrica, on hi ha els principals monuments i llocs d’interès com el Castillo de los Templarios (l’entrada no està inclosa) monument més important de Ponferrada, l’església de l’Encinca, el carrer del Reloj i la plaça de l’Ayuntamiento. A més de recórrer els estrets i preciosos carrerons, accediran al Museo de la Radio “Luis del Olmo” (l’entrada no està inclosa), on tendran l’oportunitat de conèixer una de les millors col·leccions existents d’aparells de ràdio de totes les èpoques i accedir a través d’arxius sonors a les veus i els sons que han marcat la història radiofònica d’Espanya.

Després de dinar, visitaran l’explotació minera a cel obert de Las Médulas. L’entrada i visita guiada en aquest recinte d’època romana, declarada Patrimoni de la Humantiat, no estan incloses.

El dilluns 29 de novembre està previst conèixer Valladolid amb un guia oficial per conèixer el centre històric amb la Plaza Mayor, la Catedral dissenyada per Juan de Herrera i coneguda com a “La Inconclusa”. El dinar i l’horabaixa per Valladolid és lliure.

Finalment, dimarts 30 de novembre, els viatgers disposaran d’un matí lliure. Llavors sortiran cap a l’aeroport de Madrid, des d’on a les 19’45 hores surt l’avió amb destinació a Palma.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT