VETLADA DE BON VI I BONES ÀRIES D’ÒPERA

243

El proper dia 2 de juliol, a les 20 hores, al Claustre de Sant Domingo de Pollença, hi haurà una vetlada de bon vi i bones àries d’òpera amb el baix, Manuel Fuentes, la soprano Maria Caballero i el pianista Francesc Blanco.

Aquesta vetlada de Vi i Òpera, organitzada per Euroclassics, donarà l’oportunitat al públic d’assaborir els vins de Mortitx, tot escoltant àries com “In diesen heil’gen Hallen” de La flauta màgica o “La ci darem la mano” de Don Giovanni de Mozart, “La calunnia” del Barbiere di Siviglia de Rossini, “Il lacerato spirito” de Simon Boccanegra de Verdi… però també “Lo que diu una cançó” amb música del pollencí Miquel Capllonch a partir del poema de Costa i Llobera.

Si no vos voleu perdre una vetlada màgica com aquesta, podeu comprar les entrades aquí.

Manuel Fuentes

Nascut a Crevillent (Alacant), Manuel Fuentes s’ha format en tècnica vocal, repertori i formació musical amb el tenor, José Sempere Belso. Ha cursat estudis privats de llenguatge, harmonia i piano amb Francisca García, catedràtica de Conservatori a Alacant, Elx i Elda. I ha rebut classes magistrals per part de grans cantants com Ana María Sanchez, Mariella Devia, Dolora Zajick, Sonia Ganassi, Carlos Álvarez o Ruggero Raimondi.

PUBLICITAT

L’any 2019 guanyà el primer premi, el premi del públic i el premi al millor cantant espanyol, al VII Concurso Internacional de Canto de Alfredo Kraus. El 2020 es proclamà guanyador del Premi Plácido Domingo al millor cantant espanyol, Premi Festival Castell de Peralada i Premi Ferrer-Salat al 57è Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas.

El mateix any debuta al Teatro de la Zarzuela (Madrid) amb “Farinelli” de Tomás Bretón. Dins la seva trajectòria com a cantant d’òpera hi podem trobar rols com Ferrando (Il Trovatore), Sparafucile (Rigoletto), Colline (La Bohème), Sam (Un Ballo in Maschera), Giorgio Valton (I Puritani); els quals ha representat dins grans teatres del territori espanyol.

Actualment els seus compromisos musicals són: Concert a Ljubljana Festival (Eslovenia), La Bohème al Palau de les Arts de Valencia, Ernani al Teatro Campoamor d’Oviedo… entre molts altres a determinar.

Maria Caballero

Nascuda a Palma, Maria Caballeró va iniciar la seva formació a l’Escola de Música de Son Ferriol, especialitzant-se en flauta travessera. Posteriorment cursa el Grau Elemental i el Grau Professional de flauta al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca. Als 13 anys comença a rebre classes de Tècnica Vocal amb la professora Margalida Ripoll. Dos anys més tard entra a cursar el Grau Professional de Cant amb Antoni Aragón i Francesc Blanco.

Ha rebut classes magistrals de cantants com David Menéndez i Ketevan Kemoklidze.

Forma part del Cor Titular del Teatre Principal des dels 15 anys, amb qui ha participat també com a solista a òperes, concerts i altres representacions. També va formar part de la Capella de Música de La Seu durant dos anys, on ha estat solista en nombroses ocasions. Ha estat convidada com a cantant solista a concerts benèfics de la Capella de Música de Santa Eulàlia, esdeveniments a la Parròquia Ntra. Sra. del Carme, concerts amb l’Orfeó Balear entre molts altres esdeveniments.

Francesc Blanco

Nascut a Palma, Francesc Blanco va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Ha cursat estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg.

Ha realitzat nombrosos concerts, com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos. Ha actuat a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia.

Ha treballat amb cantants com Ainhoa Arteta, Sabina Puértolas, Ketevan Kemklidze, Eduardo Aladrén, Markus Schäfer, Klaus Mertens, Daniel Kirch, Zoran Todorovich, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Montserrat Martí-Caballé, Luis Santana, Cecilia Lavilla-Berganza, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, David Cervera, Joan Garcia Gomà, Guiomar Cantó, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, José Manuel Sánchez, Antoni Lliteres, Joan Laínez, Inma Hidalgo, Joan Miquel Muñoz, Andrea Jiménez, Marta Bauzá, Margarita Rodríguez, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.

La seva tasca com a concertista es completa amb enregistraments, producció i participació en concerts pedagògics… i la docència.

PUBLICITAT