VERSUD ARRIBA AL NORD AMB TOT U PI

231

El cicle d’acció poètica de la Fundació Mallorca Literària Versud arriba al nord amb “Tot u Pi”, una relectura de Miquel Costa i Llobera aprofitant que aquest 2022 es commemora l’Any Costa coincidint amb el centenari del traspàs del poeta pollencí.

“Tot u Pi” és un recital poètic amb tast de vins que es durà a terme el diumenge 29 de maig, a les 12’30 hroes, a Can Llobera.

Joan Fullana, Núria Busquet i Josep Pedrals rellegiran els versos de Costa i Llobera, i els faran dialogar amb la creació poètica actual.

L’entrada a “Tot u Pi” és de 5 euros, una quantitat que inclou el tast de vins i una copa gravada per a l’ocasió.

PUBLICITAT

Versud

Aquest acte, com s’ha dit, s’inclou dins el cicle d’acció poètica Versud que aquesta setmana presentaren la directora insular de Cultura, Maria Pastor, i la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, acompanyades per la poeta Antonina Canyelles i la cantautora Maria del Mar Grimalt, que tenen actuacions previstes a Santanyí i Son Macià, respectivament. «Enguany, s’amplien els escenaris de Versud i, a més de Santanyí, Felanitx, Campos i Son Macià, els versos arribaran a Pollença, però també a Raixa i Binissalem i als espais naturals de  s’Estelella, Mondragó i Cabrera», segons va explicar Pastor.

La directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, va apuntar que «la Casa Blai Bonet. Centre de poesia i el projecte Poeteca.cat continua amb l’aventura de reivindicar una poètica plena de ressons amb el projecte Versud».

Així, varen recordar que es tracta d’un cicle d’acció poètica que convida els agents culturals de tot Mallorca a crear un programa d’activitats per activar i escampar una autèntica primavera literària durant els mesos de maig i juny. Alhora es planteja una renovació de llenguatges poètics i descobriments de la plàstica de la paraula.

Pel cicle és important crear cada vegada més sinergies. És per això que s’estén la col·laboració amb l’Obra Cultural Balear de Campos, el cicle Campos és Poesia, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i diferents ajuntaments implicats.

El sus del cicle el donarà un concert de Mar Grimalt i Biel Carbonell a la ferreria de Son Macià en el Dia Internacional dels Treballadors, el primer de maig, amb el títol Mots d’enclusa. Mar Grimalt interpretarà temes propis i poemes de Miquel Bauçà, Damià Huguet i Blai Bonet relacionats amb la feina. Ho farà acompanyada de Biel Carbonell, qui se servirà dels elements propis de la ferreria per fer els ritmes del recital.

La trobada poètica que es fa com a colofó del cicle tendrà un marcat accent gallec. Els poetes Antón Lopo, Nuria Vil i Jesús Castro combinaran els seus versos amb els de les poetes mallorquines Laia Malo i Antonina Canyelles. També faran present la veterana poeta gallega Luz Fandiño a través del documental A poeta analfabeta. Les cançons del basc Amorante posaran punt final a una trobada que amb cada edició fa créixer l’esbart d’amants del vers.

Podeu consultar el programa sencer aquí.

PUBLICITAT