VEÏNATS DE CALA BARQUES LAMENTEN EL PASSOTISME DELS RESPONSABLES

401

Veïnats de cala Barques, a la Cala Sant Vicenç, lamenten el passotisme dels responsables polítics envers aquell indret en concret. I és que, a diferència de la propera cala Molins on gandules i ombrel·les omplen l’arena ben neta i cuidada, acumula velendrons i pudor, pedres i barreres literals i arquitectòniques, i brutor de tots colors.

Tal dia farà un any i ja el deu fer des que, a l’entrada de can Franc, han tancat amb pany i clau les barreres un dels camins per accedir a cala Barques, justament el menys complicat per a les persones amb mobilitat reduïda. Amb el tancament, de retruc, també queden aïllats els banys públics i a l’àrea recreativa pública, Aquesta fotografia és d’un dia d’aquests, abril de 2022. Tota la temporada passada va estar ben igual.
A més de les escales que baixen cap a cala Barquest, hi ha un carrer mig camuflat i ben empinat pel qual també s’hi pot baixar. Tanmateix, però, l’inclinació de les rampes que salven els escalons que aquí i allà es troba el visitant superen els límits recomanats i recomanables per respectar la integritat física d’aquells que hi baixen o pugen, No debades, molts són aquells qui aparquen els cotxets i baixen a peu fins a l’arena. Però… què passa quan es tracta d’adults?
Això de “la integritat física” no és en sentit figurat. Fa un parell mallorquí de setmanes, una persona va caure des de l’alçada que separa el vial de l’arena sense cap tipus de protecció i la solució va ser posar dues barreres i una mica de cinta de la Policia Local. Així com ho deixaren, està.
Però no només hi ha la “brutor” entre cometes que la mar treu, sinó que també hi ha restes de porqueria que hi deixen unes persones a qui només es pot anomenar bruts. Tanmateix, però, de bruts, n’hi ha per tot. La diferència és que, a cala Barques, ningú no hi va a netejar. Adés i ara, buiden les papereres i gràcies.
Velendrons, algues, troncs, restes diverses i moltes pedres s’acumulen a la poca arena que queda a cala Barques. De l’arena, no se’n pot fer res, però totes les altres coses es poden retirar com, de fet, s’ha fet a cala Molins, que està impecable per als primers turistes. No es pot dir el mateix de cala Barques. Ja ho val.
Fet i fet, cala Barques és com a un parc temàtic del pretalaiòtic.
PUBLICITAT
PUBLICITAT