VACUNACIÓ OBLIGATÒRIA. SI O NO?

548

L’imminent inici del curs escolar amb mestres, professors i alumnes sense vacunar torna obrir el debat sobre l’obligatorietat de la vacunació contra la covid-19. Està més que demostrada l’efectivitat de les vacunes. Això no obstant, continua havent-hi persones reticents a vaccinar-se i així no només protegir-se contra a ells mateixos, sinó també minimitzar l’afecte de la malaltia al conjunt de la comunitat.

Només el 67’5 per cent dels ciutadans de les illes Balears està vaccinada

Sense anar més enfora, les illes Balears són de les comunitats autònomes de l’Estat espanyol amb menys percentatge de vacunació, només el 67’5 per cent dels ciutadans de les illes Balears està vaccinada amb les dues dosis, mentre que la mitjana de tot l’Estat és de 72’5 per cent.

I això que estam cansats de parlar sobre trobar l’equilibri entre allò que és bo per a la sanitat i allò que va bé per a l’economia, de contenir la transmissió de la covid-19 sense perjudicar els sectors més malmesos com la restauració o l’hosteleria, entre altres…

PUBLICITAT

A països com França, per exemple, la vacunació no és directament obligatòria, però estar vacunat obre les portes per accedir a locals comercials i altres esdeveniments multitudinaris.

A les illes Balears, i altres comunitats, s’ha plantejat alguna vegada exigir la vaccinació completa per accedir a esdeveniments multitudinaris o, fins i tot, a bars i restaurants, entre altres.

Tanmateix, però, els Tribunals es dediquen a tombar mesures d’aquest tipus al·legant que vulneren drets fonamentals de les persones.

Així les coses

1.- Com més persones estiguin vacunades, millor. Per tant, hauria de ser obligatori vacunar-se. Està molt bé que es demanin garanties a les escoles, però també als hospitals i, fins i tot, a botigues, bars i restaurants, entre altres. En aquests moments, l’opinió dels professionals sanitaris ha de ser prioritària i els jutges ho haurien de respectar.

2.- Amb el temps que fa que patim aquesta pandèmia, hauríem d’haver après a emprar el sentit comú. Sense que la vacunació sigui obligatòria, hauria de ser un requisit per accedir a segons quins llocs o per a certs col·lectius de treballadors.

3.- La meva llibertat està per damunt de tot. Ningú em pot obligar a vacunar-me per poder moure’m lliurement pel meu poble.

PUBLICITAT