UNIDES PODEM DONA UNA PART DEL SOU DEL REGIDOR A CINC ASSOCIACIONS

165

A l’hora que recorden que el seu desacord per la pujada de sous i dietes de l’equip de govern a l’ajuntament de Pollença, Unides Podem ha informat que, tal i com es va comprometre a fer anualment, ha realitzat una donació a cinc associacions i/o projectes de caràcter social, cultural, esportiu, artístic, etc., amb l’excedent de sou del regidor de la formació, Michael L. Muller, corresponent a l’any 2020.

En un comunicat de premsa, Unides Podem explica que aquest excedent s’ha calculat a partir de “la diferència entre les antigues retribucions per ser portaveu d’un Grup Municipal (legislatura 2015-2019, 6.000€ bruts anuals) i la nova (8.400€ bruts anuals), una vegada reconegudes les obligacions tributàries del nostre regidor. Per tant, fets els càlculs sobre les retribucions de l’any 2020, el resultat ha donat un excedent de 1.700€ (l’any passat foren 1.008€, ampliats fins 1.200€ per la situació provocada per la covid-19)”. Per tant, aquest 20 de juliol, Unides Podem executà “el ratificat el dia 08/07/2021 en Grups de Treball i és que enguany rebran els 1.700€ 5 associacions / projectes que detallam a continuació:

  • Associació Cultural Cap de Fibló: entitat sense ànim de lucre que realitza projectes i actuacions enfocades a la conservació, manteniment i defensa del medi natural. Han participat i organitzat jornades de sembra d’arbres, així com assumir el seu manteniment. L’associació també ha organitzat durant diversos anys el conegut Cabaret de Primavera, una trobada plena de cultura i talent. També acaben de llançar-se amb la creació de la revista Cap de Fibló.
  • Associació d’Artesans/es de Pollença: de recent creació, l’associació cerca potenciar l’artesania local així com defensar la Pollença artesana. A part de tenir presència en els mercats setmanals i el mercadet nocturn, han muntat una tenda pròpia a Pollença, l’Espai Artesanal Pollença. Una gran iniciativa amb molt de valor, donades les circumstàncies econòmiques i socials del moment.
  • Club Esportiu de Patinatge de Pollença: és un club jove que ha pogut anar creixent, inclús en temps de pandèmia, captivant a ciutadans/es amb ganes de practicar un esport amb menys visibilitat mediàtica. Apostant per un Municipi amb diversitat d’esports a practicar, resulta clau recolzar clubs com aquest perquè l’oferta esportiva creixi i es mantengui.
  • Associació Cat Protection Pollençaentitat sense ànim de lucre que s’encarrega de la cura i manteniment de diverses colònies felines del Municipi. Aporten temps lliure i desinteressat en alimentar i tenir cura de moixos salvatges, així com d’assumir campanyes d’esterilització. Són uns costos elevats (veterinaris/es, menjar, …), i la iniciativa hauria de comptar amb finançament públic.
  • Món Verd: finalment, la iniciativa Món Verd, ara mateix encarnada amb una pàgina web de divulgació científica i social sobre esdeveniments importants d’altres països i del nostre amb relació al medi ambient, canvi climàtic i la seva lluita. Els creadors d’aquesta iniciativa pedagògica i que pretén despertar les consciències més adormides, han estat membres i partícips de la iniciativa Joves pel Canvi. De continuar, una de les donacions hagués anat sense cap dubte a aquesta associació. Per Món Verd, es destinen 100€ ja que suposarà un ajut per mantenir el domini web i altres activitats que es puguin plantejar posar en marxa.

Tot plegat i en un exercici de coherència i transparència, des d’Unides Podem convida la ciutadania a què els faci saber “iniciatives que considera positives i que fan una tasca social que pot requerir d’un suport econòmic puntual”. Per altra banda, reitera la invitació i la col·laboració “per repensar les retribucions que tenim com regidors/es”, però “aquest equip de Govern no fa cas, i no en farà fins final de legislatura (ho hem proposat a sessions plenàries, a les al·legacions als pressupostos de 2020 i 2021, …)”.

L’any passat Unides Podem Pollença ja va fer donació d’aquest excedent de sou de l’únic regidor de la formació a l’Ajuntament. I aquest any ho ha tornat fer, podeu llegir en aquest enllaç tots els detalls sobre aquesta donació (càlcul donació, justificació, …). Aquí trobareu la nota de premsa enviada per Unides Podem Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT