UNES CARXOFES PER LLEPAR-SE EL DITS

386

Un plat senzill però saborós. Menjar bé, i sobretot menjar bo, no te perquè ser sinònim de laboriositat. En només mitja horeta és poden tenir preparats aquest cors de carxofa amb els que us llepareu els dits. Una recepta de Josep A. Martorell, que pot servir com a plat principal o com guarnició. Però abans de passar als ingredients, un aclariment per als no pollencins: camallot, a Pollença, és el que a la resta de Mallorca en diuen cuixot, i a la península jamón serrano. I si algú es demana com li diuen a Pollença a l’embotit fet amb tallades grosses de magre i sang, la resposta es negre.

INGREDIENTS

  • 3 alls
  • 10 carxofes
  • Mitja llimona
  • Mitja tassa d’aigua
  • Un manadet de julivert
  • 4 talls de camallot
  • Oli
  • Sal
  • Pebre bo

ELABORACIÓ

Tallam els alls en làmines i tallam en dos els cors de les carxofes. A una paella hi posam un raig d’oli d’oliva verge i sofregim durant deu segons els alls. Passat aquest temps hi afegim les carxofes, mitja tassa d’aigua i el suc de mitja llimona. Trempam amb sal i pebre bo i en bullir tapam i abaixam el foc. A foc suau deixam coure durant 20-25 minuts. Si quan estiguin cuites queda massa aigua, destapau i pujau el foc perquè s’ho begui. Poc abans de ser cuites hi afegim una mica de julivert tallat i un raig d’oli perquè quedin daurades. Just abans de servir hi posam camallot al gust. Bon profit!

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT