UNA SERP ACABA AMB ELS MEDIÀTICS POLLETS DEL CALAIX D’EINES

1079

Fa just una setmana us contàrem la història d’uns pollets que havien nascut dins un calaix d’eines a davall un porxo a una finca de Pollença. La història va tenir ressò a diferents mitjans autonòmics i fins i tot va sortir a Televisió Espanyola. Idò, aquella història, desgraciadament, ha acabat en drama. Aquest matí, Xesca Serra, autora de les imatges i madona de la finca on varen néixer, ens ha enviat un nou vídeo mostrant com han tret una serp del calaix on hi havia les butzetes. Al vídeo es pot apreciar com hi ha dos bonys a la panxa de la serp. No fa falta explicar de que són.
Es tracta d’una serp de ferradura espècia introduïda a les Illes que, segons explica Jordi Muntaner, president de Seo-Birdlife a les Balears, s’ha convertit en un vertader problema per a la fauna autòctona. Tant per a les aus com per als petits mamífers i rèptils.

Lluís Parpal, director del COFIB explica a aquest audio la perillositat de la serp de ferradura i com col·laborar amb el projecte de control i eliminació d’exemplars que ha posat en marxa la Conselleria de Medi Ambient

Tríptic serps introduïdes a les Balears

Les serps autòctones de Mallorca són les serps de garriga i la serp d’aigua, però recentment s’han introduït la serp de ferradura, la serp blanca i la serp de garriga, essent la de ferradura i la que està generant més problemes, principalment a l’illa d’Eivissa. La serp de ferradura pot superar el metre i mig de llargària, té el cos prim i la cua llarga i un dibuix regular i fosc en forma de ferradura molt fàcil de reconèixer.

Serp de ferradura. Font: CAIB

En cas de trobar-se amb una, cal cridar avisar al COFIB (Consorci de Recuperació de la Fauna de les Illes Balears) al telèfon 653574145 de dilluns a divendres de 8:00 a 4:00 o avisant mitjançant la web www.lineaverdacofib.es o per l’aplicació Línia Verda del COFIB.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital