UNA PARTICULAR CURSA QUE COMBINA NATACIÓ I RUNNING RECORRERÀ LA PLATJA DEL PORT DE POLLENÇA

271

Ahir es va presentar a l’Ajuntament de Pollença la cursa Audere SwimRun Pollença 2022. Una cursa, que combina les modalitats de natació i carrera i que es disputarà el pròxim dissabte 10 de setembre a les 09.00 hores amb sortida des de l’Aeròdrom Militar del Port de Pollença i finalització a la plaça de Miquel Capllonch del Port de Pollença.

La prova consistirà en recórrer uns 8 km combinant 6,1 km de carrera a peu i 1.530 metres de natació en aigües obertes. Aquesta distància estarà dividida en quatre trams d’aigua i quatre trams de carrera a peu. La distància més llarga en aigües obertes serà d’uns 490 metres, mentre que de carrera seran uns 4.290 metres.

L’organitzador de la cursa, Félix Muñoz, ha explicat que “l’Audere SwimRun és una modalitat esportiva similar al duatló amb trams alterns de natació i de carrera, i el que se cerca és un esport de multi transició, té la particularitat que es permet utilitzar diferents estris com poden ser un pull buoy, manyoples o aletes, però la condició és que els extres amb els quals inicien la prova s’han de dur fins al final”.

A més, també ha destacat que “des d’Audere el que cerquem és recuperar o introduir noves idees esportives tant de lleure com en l’àmbit competitiu, i l’objectiu és divulgar aquest nou esport que prové del nord d’Europa, ja que ens trobem a un lloc que és perfecte per practicar aquest esport durant tot l’any i aconseguir més proves tant a Mallorca com a la resta de les illes i convertir-lo amb un referent”.

PUBLICITAT
A la presentació hi assistiren el batle de Pollença, Andrés Nevado; la regidora d’Esports Bianca Aguilar; la regidora de Medi Ambient, Maria Buades; i l’organitzador de la cursa, Félix Muñoz. 

L’Audere SwimRun Pollença és l’única prova d’aquest tipus que es fa a les nostres illes. Per aquest motiu, no compta amb una estructura federativa que doni suport a l’organització de la prova.

Per la seva banda, el batle de Pollença, Andrés Nevado, ha afegit que “estam molt satisfets de ser un municipi pioner en aquest tipus de prova i agrair la feina coordinada entre les diferents àrees com Policia Local i el Servei de Socorrisme, entre d’altres, i esperem que sigui tot un èxit”.

Les inscripcions es poden realitzar a través de la web www.elitechip.net i el termini d’inscripcions finalitzarà el divendres 09 de setembre a les 23.59 hores. El preu per a participar-hi és de 27€. Demoment hi ha apuntats 172 corredors de 200 places disponibles.

PUBLICITAT