UNA NOVA ASSOCIACIÓ REPARTEIX CADA DIMECRES ALIMENTS I PRODUCTES BÀSICS A MÉS DE 100 FAMÍLIES DE POLLENÇA

1137
Els dimecres l'activitat al local de Hope Mallorca, és frenètica

Els matins dels dimecres s’han convertit en un dia important per a moltes famílies de Pollença i del Port. Aquest dia de la setmana, entre les 10 i les 12, des del local de “Lias La Tafona” es distribueixen grans quantitats de menjar i productes de primera necessitat. Per als prop de 20 voluntaris de Hope Mallorca, són moments d’una activitat frenètica que, en realitat, comença el dia abans quan van a comprar tots els productes, per a tenir-los preparats al local l’endemà. Amb ells també hi col·laboren molts particulars, empreses i pagesos de Pollença que aporten el que poden tant en doblers, com amb productes. De fet, els dimecres, mentre es forma una llarga cua que travessa tota la clastra de convent de Sant Domingo, encara van arribant furgonetes de diferents empreses que van descarregant caixes d’aliments. La majoria dels voluntaris són dintre del local preparant les bosses que s’enduran els que ho sol·licitin, però molts altres són a fora organitzant la cua, recollint les dades de les persones que estan esperant i procurant que es respecti la distància de seguretat obligatòria en temps de Covid-19. I és que, desgraciadament, tot això té molt a veure amb el Coronavirus.

Hope Mallorca a Pollença

No fa moltes setmanes, un grup de persones, la majoria residents estrangers, decidiren fer alguna cosa per ajudar a les persones més necessitades del municipi. Per fer-ho es posaren en contacte amb una organització anomenada Hope Mallorca, que ja estava funcionant a altres indrets de Mallorca. Aquest dimecres 3 de febrer, ha estat el quart que ja han pogut distribuir aliments i productes. I, si la primera setmana feren entrega de bosses a 12 famílies, a hores d’ara ja superen el centenar.

Lies La Tafona és la seu des d’on cada dimecres es distribueixen aliments i productes bàsics per a més de 100 famílies de Pollença

A diferència d’altres organitzacions, per ser beneficiari dels donatius de Hope Mallorca no cal cap requisit, ja que consideren que el fet de perdre la vergonya i anar a fer cua per rebre els aliments, és suficient garantia que aquella persona necessita el donatiu. El sistema per fer-se beneficiari de les bosses que reparteixen a “Lias La Tafona” és molt senzill. Els voluntaris recullen les dades del sol·licitant (nom i DNI) i donen una targeta que servirà per anar a recollir aliments tots els dimecres. Per evitar que algú es vulgui aprofitar del sistema acudint la mateixa setmana a diferents punts de distribució per fer compra-venda, creuen les dades amb les altres delegacions de Hope Mallorca i del Banc d’Aliments.

Com ser beneficiari i com col·laborar

Tant per apuntar-se com a beneficiari o per fer donatius a l’organització tan sols cal acostar-se al local de “Lias La Tafona” al carrer de Sant Domingo 17, qualsevol dimecres matí o els dimarts entre les 15 i les 16,30 hores, que és quan preparen els aliments. També es pot demanar informació mitjançant el correu liaslatofona@gmail.com o al telèfon 629 201 152 (Astrid).

PUBLICITAT

Actualment l’organització funciona principalment amb donatius de l’estranger, sobretot d’Alemanya. El voluntaris de Hope Mallorca a Pollença, comente que, per exemple, un dels majors donatius el va fer un club de futbol alemany anomenat “SC 08 Schiefbahn e.V.”, que ha donat més de 3.000 euros.

Un nou projecte per distribuir menjar calent

Ara, aquests voluntaris pollencins volen posar en marxa, amb la col·laboració del restaurant Respira, un nou projecte per distribuir menjar calent. El pròxim dimarts 9 de febrer es farà la primera prova i, entre les 12,30 i les 13,30 hores, es donaran plats de menjar calent al mateix restaurant situat al carrer Miquel Bota Totxo. Per poder-hi anar, és necessari haver-se fet primer la targeta de Hope Mallorca.

  • Hope Mallorca és una organització no lucrativa que va néixer durant el confinament Santanyí on es va obrir el primer punt de distribució el 13 de maig. L’objectiu des del principi ha estat ajudar a la població local més desprotegida mitjançant el donatiu d’aliments i productes de primera necessitat. Actualment compten amb 4 punts de distribució, a Santanyí, a Portocolom, a S’Illot i a Pollença.

Es pot trobar més informació a la pàgina web hope-mallorca.org o a facebook.com/hope.mallorca.org.

PUBLICITAT