D’UNA MANERA O DE L’ALTRA, ELS CAVALLETS BALLARAN AVUI A POLLENÇA

1517


Amb la vista posada cap al cel, a veure si la pluja s’atura o persisteix, els Cavallets ballaran avui a Pollença, seguint la tradició de Sant Sebastià.

Si fa no fa, els plans són aquests. Abans de la processó (programada per a les 19’30 hores des de davant la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels), Sergi Gómez i Josep Lorente aniran a ballar a la Residència de Sant Domingo per així apropar aquesta tradició als pollencins més grans.

A continuació i en cas de pluja, els dos Cavallets i l’Estendard, Mario Sànchez Ortega, faran la processó per dins el temple parroquial, on també ballaran les taules talment com solen fer abans d’entrar a l’església.

L’Ofici en honor a sant Sebastià es dirà com sempre i comptarà amb el ball de l’Oferta per part dels Cavallets i amb l’acompanyament de l’Estendard a l’hora d’adorar les relíquies de sant Sebastià.

PUBLICITAT

A la sortida de la celebració eucarística, els Cavallets i l’Estendard tenen diverses opcions totes elles marcades per la meteorologia. Si no plou, la festa es desenvoluparà com és habitual: ballaran les taules al voltant de la foguera de la plaça Major, després aniran a la Sala de Plens i acabaran al Convent de Sant Domingo, on les famílies dels Cavallets ja feien comptes fer el refresc.

Si fa buirim, no ballaran a la plaça Major, sinó que els Cavallets aniran a ballar a la Sala de Plens, sense l’Estendard, perquè és delicat que es banyi anc que sigui lleugerament. Acte seguit es dirigiran cap a l’Església del Roser per fer-hi el refresc. Per tant, l’únic que canviarà és que es farà dins l’Església en comptes de dins el pati del Convent.

I, si ja plou de manera una mica seriosa, la recepció de l’Ajuntament es farà directament a l’església del Convent, on la festa s’allargarà amb els familiars, amics i coneguts de Joan Martínez, Josep Lorente i Sergi Gómez.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT