UNA FOTO CURIOSA

1048
Fotografia cedida per Martí Cifre.

Quan Martí Cifre ens va fer arribar aquesta imatge, la va definir com “una foto curiosa” i ens va debanar les raons per les quals així ho considerava.

El 26 de novembre de 1960, Martí Cifre Martorell contragué matrimoni amb Magdalena Nadal Cifre. Entre altres retrats, es varen fer aquest de família.

Les persones que surten a la instantània són la família de la núvia, Magdalena, amb els pares i els germans. Segons explicà Martí, els germans Nadal Cifre es duien dos anys de diferència entre un i altre, però, a la fotografia no se’n veu cap de molt gran ni cap de molt petit, ja que la fotografia es va captar en un moment de la vida en què tots els germans semblaven tenir la mateixa edat (entre la vintena i la trentena, probablement).

A més d’aquesta curiositat, n’hi ha una segona. A la mateixa fotografia, hi apareix la núvia, Magdalena, i el capellà que els va casar, Bartomeu, el major dels germans Nadal Cifre. Segons comentà Martí, “ens casàrem el matí a la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels i ens volien fer pagar els honoraris de la missa, però el germà de la meva dona, que ens va casar com he dit, ens ho va fer de franc”.

PUBLICITAT

D’esquerra a dreta, s’hi poden veure Joana Aina, Antònia, Catalina, el pare Joan Nadal, Maria, Magdalena (la núvia), Aina, Joana Aina Cifre (la mare), Mn. Bartomeu Francisca, Joan i Margalida.

PUBLICITAT