UNA CINQUANTENA DE VOLUNTARIS NETEGEN L’ALBUFERETA

198

Una cinquantena de voluntaris procedents de diferents associacions netejaren l’Albufereta de Pollença, d’on retiraren 245 quilos de residus, aquest dissabte 18 de setembre amb motiu del Dia mundial de neteja del planeta.

Per primera vegada, i seguint els objectius marcats pel seu nou full de ruta, l’Euroregió va voler coordinar un dia comú de recollida de residus en un lloc costaner pertanyent a un parc natural de cada regió, emmarcant-se en el Dia mundial de neteja del planeta. A més de l’Albufereta de Pollença, aquesta jornada de neteja i de conscienciació també es va dur a terme al Parc Natural del Delta de l’Ebre, a Catalunya, i el Parc Nacional Regional de la Narbonnaise, a Occitània.

Una cinquantena de voluntaris d’associacions locals com Creu Roja, GADMA i Fundació Vida Silvestre, participaren a la jornada, acompanyats de representants de l’Euroregió, dels ajuntaments de Pollença i Alcúdia, Agents de Medi Ambient i personal de les conselleries de Medi ambient i Territori i d’Hisenda i Afers Exteriors.

Els voluntaris recolliren un total de 245 quilos de residus: 57 quilos d’envasos, 20 quilos de vidre i 168 quilos d’altres tipus. El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, va destacar l’organització conjunta de la jornada de recollida, un fet que «visibilitza la tasca coordinada que es fa des de l’Euroregió per desenvolupar projectes conjunts que ens duguin cap a una Europa més sostenible».

PUBLICITAT

L’activitat s’emmarca en el programa europeu Let’s Clean Up Europe (LCUE) i va consistir en la retirada de residus de la zona litoral de l’Albufereta incloent activitats de sensibilització, bones pràctiques ambientals, separació de residus per al reciclatge, comptabilització dels residus retirats, pesatge, tipificació de residus litorals, elaboració de material per a la visibilitat de l’activitat.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, va agrair la col·laboració de les entitats i els voluntaris i va assenyar que «el voluntariat ambiental és una peça cabdal per una societat conscienciada per construir un futur més verd i resilient». Mir va destacar que, des de l’inici del programa LCUE a les Illes Balears el 2016, més de 8.000 persones han participat a les campanyes. La d’enguany encara té obertes les inscripcions i es poden dur a terme fins dia 30 de novembre.

Autoritats autonòmiques i locals amb representants de les entitats voluntàries que pariciparen a la jornada.
PUBLICITAT