UN RÈQUIEM ALEMANY DE BRAHMS SONARÀ AL CLAUSTRE

203

El proper diumenge 2 de maig, a les 19 hores, al Claustre de Sant Domingo, sonarà “Un rèquiem alemany” de Johannes Brahms amb el Cor Euroclàssics, els solistes Sona Godarska (soprano) i Lluís Sintes (baríton) i el duet format per Francesc Blanco i M. Victòria Cortès (piano a 4 mans). La direcció musical va a càrrec de la mateixa M. Victòria Cortès, mentre que la direcció coral és responsabilitat de Joan Laínez.

Aquest concert forma part del 26è Festival de Música Clàssica d’Hivern. Les entrades valen 15 euros i ja les podeu comprar les aquí.

Una peça inoblidable i commovedora

Aquesta peça que Johannes Brahms va titular “Un Rèquiem alemany” conté part de la música més inoblidable i commovedora del compositor. Després de les tres primeres parts, de to ombrívol i dramàtic, la quarta, que és el nucli emotiu, crea un cert contrast de serenitat, que es troba també en la cinquena. Molt complex en la seva organització, la sisena, on s’alternen baríton i cor, acaba amb una fuga. La setena part recupera material de la primera per donar sentit de tancament. Mitjançant l’ús de fugues corals Brahms evoca deliberadament l’esperit de les obres corals sacres de Bach.

Des d’Euroclàssics, destaquen que “sempre hem apostat en la nostra programació per produccions corals. Valguin com a exemple les més de 30 representacions del Carmina Burana Màgica de Carl Orff, la 9a Simfonia de Beethoven en 2 produccions diferents, les participacions corals als 3 tenors/3 sopranos o les òperes La Bohème i Tosca de Puccini. A partir d’aquestes produccions hem col·laborat amb cors com la Capella Mallorquina, Studium, Orferó l’harpa d’Inca, Orfeó d’Alaró, Mallorca Gay Men’s Chorus, Cor ciutat de Mallorca, Pro música chorus de Sóller, Escolania de vermells de la Seu, etc”.

PUBLICITAT

Un Cor d’alt rendiment

És més, “en temps de pandèmia amb les actuals restriccions sanitàries, hem trobat a faltar la interpretació en viu de les grans obres simfònico-corals del repertori del segle XIX. Per això, la nostra programació aposta per la creació d’un cor professional, el Cor Euroclàssics, que s’adapta a les actuals restriccions, especialment pel que fa a un nombre reduït de cantaires. Això implica que, amb poques veus, hem d’aconseguir el rendiment musical i vocal que aconseguiria un cor aficionat de 50 o 60 cantaires”.

Per aquesta producció, Euroclassics disposa “d’un cor format per 17 cantaires mallorquins: 9 dones i 8 homes entre els 19 i 45 anys. La característica comuna a tots ells és la seva formació en estudis vocals i la seva solvència i experiència tant com a solistes o bé com a coristes en altres formacions”.

De fet, aquest “cor es forma per a afrontar les produccions corals pròpies d’Euroclàssics i té vocació de futur més enllà de les dues produccions de 2021 (aquesta de Brahms i la Petite messe solennelle de G. Rossini al juny a Palma i a Pollença).

Formen part d’aquesta primera producció les sopranos Mercedes Darder, Sofia Domènech, Maria Caballero, Nadia Akaârir i Aina Campaner; les mezzos Eva Bustamante, Mònica Aguilera, Alicia Díez i Miquela Salas; els tenors Roger Berenguer, Rafel Sitges, Lorenzo Bonet i Héctor Bujosa; i els barítons Àlvar Cervera, Miquel Cladera, Tòfol Romaguera i Luis Aleñar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT