UN PREMI RAMON LLULL PER A L’ADAA

427

Fa pocs dies, el Consell de Govern va aprovar concedir els Premis Ramon Llull d’enguany a l’Associació d’Ajuda a l’Acompanyant del Malalt de les illes Balears (ADAA) que presideix la pollencina Rosa Vives Cifre. L’ADAA és una associació que ajuda les famílies de persones que pateixen malalties greus i que han de rebre tractament fora de les illes Balears.

ADAA

Les associacions de pacients s’han hagut de reinventar i adaptar. Les administracions públiques de les societats democràtiques tenen per finalitat primordial servir la ciutadania i afavorir les condicions necessàries perquè la població tengui una vida amb plena salut i igualtat d’oportunitats. Des de la Conselleria de Salut i Consum s’ha enfortit el diàleg i la participació activa amb les associacions de pacients amb un compromís ferm de transparència.

Les associacions ens recorden la importància del diagnòstic precoç, l’atenció personalitzada, el tractament òptim i, sobretot, la comunicació entre els professionals i els pacients.  Les associacions són la veu dels pacients; tenen un paper fonamental en el teixit sanitari; formen i informen les persones amb malalties i exerceixen una important tasca de sensibilització. Les entitats de pacients exerceixen un rol clau en la societat. Contribueixen a visibilitzar les necessitats dels pacients i reivindiquen el diàleg continu amb l’Administració. Les entitats són informadors clau i són un termòmetre de la situació sanitària. Entre les seves funcions, les associacions de pacients aporten suport psicològic, ajuts econòmics, orientació jurídica, donen suport a la recerca, duen a terme campanyes de finançament col·lectiu, esdeveniments solidaris, etc. Treballen perquè tothom tengui les mateixes oportunitats i no deixen ningú enrere.

PUBLICITAT

Premi Ramon Llull en reconeixement de la seva tasca solidària i el treball en xarxa que tant ha evidenciat la seva importància durant la pandèmia de la covid-19. Una d’aquestes iniciatives són els Cafès Virtuals amb els quals han donat eixopluc en temps de pandèmia a aquells que més s’havien de cuidar i respectar els confinaments, o que se sentien més sols.

Els Cafès Virtuals es convoquen el primer i tercer dimecres de cada mes, entre les 16 i les 17’30 hores. Estan oberts a tothom que, prèviament, s’hagi inscrit enviant un missatge a través del correu electrònic cafesvirtuals@gmail.com

És més, el proper 25 de febrer, ADAA ha convocat una jornada de portes obertes virutals per explicar aquesta iniciativa que realitzen amb la col·laboració de l’Oficina de Salut Mental de Balears i el Servei d’Atenció a l’Usuari de l’IB-Salut, així com també de diversos usuaris.

Els Premis Ramon Llull són una distinció del Govern de les illes Balears l’objectiu de la qual és honorar i distingir, de manera individual o col·lectiva, les persones físiques o jurídiques que han destacat dins el territori de les Illes Balears pels serveis prestats en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, de recerca, de l’ensenyament i lingüístic.

Per altra banda, també es va acordar concedir enguany dues medalles d’or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears: una a títol pòstum a l’escriptora Maria Antònia Oliver i l’altra a l’arquitecte Elías Torres i Tur. La Medalla d’Or és el màxim guardó que atorga la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i té per objecte honorar els mèrits assolits, de manera individual o col·lectiva, per les persones físiques o jurídiques que s’hagin distingit per la seva trajectòria personal o professional en la defensa, la promoció o el foment de les institucions i dels interessos generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears, i la labor de les quals hagi tingut una projecció especial fora de l’àmbit de les Illes Balears.

PUBLICITAT