UN PER L’ALTRE I EL BAR KATY SENSE GRANAR

569
Aquesta és la imatge del Bar Katy.

La degradació de Bar Katy del Moll és una evidència. Des de la via pública, es veuen crulls i la brutícia s’hi acumula, exemple clar que lluny de mantenir l’immoble en condicions, tan sols s’hi duu a terme un mínim manteniment.

Propietat de l’ajuntament de Pollença, encara sobta més la degradació que presenta aquest local ubicat en un dels indrets més emblemàtics del municipi de Pollença, el bellíssim passeig Voramar.

Breu cronologia dels fets

L’any 2014, l’Ajuntament va acceptar el Bar Katy del Moll com a herència de Catalina Martí Adrover, traspassada el 25 de gener de 2008. El testament escrit a mà per la mateixa Catalina, i que el jutge va donar per bo en detriment d’un text anterior dipositat a la notaria, explicitava que al “Bar Katy vull una fundació per al poble de Pollença amb finalitats socials“.

L’any 2015, Bartomeu Cifre Ochogavia, aleshores batle de Pollença per al Partit Popular (PP), assegurava al PUNT iNFORMATIU 469 que “el problema del bar Katy del Port és el destí”; o sigui que estàs vinculat a fer-hi una fundació amb finalitats socials. A més a més, apuntava que “si el poguéssim vendre i destinar els doblers a una finalitat social, seria una altra cosa. Però donar un ús social és molt complicat. Per tant, haurem de mirar de donar un ús als doblers que s’hi puguin treure”.

PUBLICITAT

L’any 2016, el mateix Bartomeu Cifre Ochogavia, des de l’oposició i ja com a líder de Tots per Pollença, a través de les xarxes socials demanava a l’equip de govern “que actuï i posi remeï a la mala imatge que dóna aquest immoble públic i que també posin en marxa un procés de participació real perquè siguin els veïnats i les veïnades els que decideixin el futur d’aquest local sempre complint amb el desig de Catalina Marí”. Podeu llegir la nota de premsa íntegra a través del següent enllaç.

L’any 2019, a punt d’expirar la passada legislatura, es varen poder aprovar els pressupostos d’aquell any gràcies a l’abstenció de Tots per Pollença i del PP, aleshores a l’oposició, actualment al capdavant del govern pollencí.

Al capítol d’inversions financerament sostenibles, hi havia una partida de 100.000 euros per a la rehabilitació del Bar Katy, al passeig Voramar del Port de Pollença. I és que la intenció d’aquell govern de signe progressista era condicionar aquell espai per fer-hi tallers per a joves, locals per a associacions… i altres usos sense sortir de l’ús social que es determinin a través d’un procés participatiu. A més a més, condicionar-hi uns banys públics adaptats a persones amb mobilitat reduïda.

Any 2021, gairebé a l’equador de la legislatura, aquesta és la imatge del Bar Katy:

El local comercial de l’antic Bar Katy del Moll té 138 metres quadrats construïts i 18 metres quadrats de pati. Està situat a la planta baixa del número 65 del passeig Voramar del Port de Pollença i dona al carrer Pescador per la part posterior.

PUBLICITAT