UN PACIENT GREU HOSPITALITZAT A LA UCI PER COVID-19

2494

Des del Centre de Salut de Pollença, comuniquen que hi ha un pacient hospitalitzat greu a la UCI per covid-19. A més a més, a dia d’avui i després del cap de setmana, hi ha un nou positiu i 8 altes. Per tant, en total, hi ha 17 casos actius.

Ja t’has descarregat l’aplicació RADAR COVID?

Aquests dies ha començat a funcionar l’aplicació RADAR COVID, una eina a l’abast de la ciutadania per detectar ràpidament aquelles persones que han estat en contacte estret amb alguna persona a qui han diagnosticat covid-19. A més a més, en cas d’estar contagiat, és la manera més segura d’avisar els altres sense haver de revelar la teva identitat.

I és que l’aplicació no recull cap dada personal (nom, adreça, edat, telèfon, correu electrònic…) ni de geolocalització ni de GPS. Per tant, l’aplicació no pot determinar la teva identitat ni saber les persones amb les quals has estat.

Les dades són guardades en el telèfon i la connexió amb el servidor està encriptada.

PUBLICITAT

Com funciona?

Primer, s’ha de descarregar l’aplicació, activar el Bluetooth del telèfon i vistiar-la amb freqüència per visualitzar el grau d’exposició al coronavirus.

Cada 5 minuts, l’aplicació envia un codi aleatori a tots els mòbils pròxims. Aquests codis no contenen cap informació personal, de geolocalització o de GPS.

L’aplicació també rep els codis dels mòbils pròxims que tenen l’aplicació instal·lada.

Per tant, si dos o més mòbils han estat a prop més de 5 minuts, s’hauran intercanviat codis.

L’aplicació recorda els codis enviats i rebuts durant els darrers 14 dies. A partir del dia 14, aquests codis s’eliminen. Els codis esmentats únicament s’emmagatzemen en el mateix mòbil i no s’envien a cap servidor extern.

Aquelles persones a qui se’ls hagi diagnosticat covid-19, els sanitaris li demanaran si té l’aplicació instal·lada. En cas que sigui així i si aquella persona ho desitja, li facilitaran un codi d’un sol ús, perquè voluntàriament decideixi si vol compartir amb la resta d’usuaris que ha estat positiu per covid-19. En aquest cas, únicament enviarà els codis aleatoris generats per ell mateix. Mai no es compartirà cap informació personal.

Cada aplicació actualitzarà la llista de codis positius per covid-19 recents, i comprovarà que dins del seu mòbil no hi hagi cap registre dels codis positius.

Si hi ha un contacte en el registre propi de cada aplicació, l’aplicació analitzarà la distància i la durada del contacte. Si compleix el criteri de contacte de risc (més de 15 minuts a menys de 2 metres al llarg de 24 hores), ho notificarà a l’usuari perquè pugui posar-se en contacte amb els serveis sanitaris telefonant al 900 100 971 per rebre les instruccions oportunes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT