UN ESTIU SENSE BANDERES BLAVES A LES PLATGES

213

Les Banderes Blaves, distintiu de qualitat de les zones de bany, no onejaran a les platges del municipi de Pollença, perquè l’Ajuntament no les ha sol·licitat.

Segons ha explicat el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, “no ens hi hem presentat, perquè seria molt dificultós tenir-les”. En aquest sentit, argumenta que “la temporada començarà molt tard, però, sobretot, perquè enguany hem de fer esforços especials amb tot allò que ha passat amb la pandèmia, per garantir la neteja i la seguretat”. Per tant, “el tema de les Banderes Blaves enguany no és de primera necessitat”, conclou Cifre Ochogavia.

Ocupació zona marítima

Sobre l’ocupació de la zona marítima, que aquest 2020 han de sol·licitar els interessats directament a la demarcació de Costes, el batle Cifre Ochogavia ha apuntat que “vàrem parlar amb ells [Costes] per veure si els sol·licitants de les ocupacions en podrien fer ús, encara que no tenguessin la resposta oficial de Costes a les sol·licituds”. En aquest sentit, el batle de Pollença apunta que “a Costes, encara teletreballen i van endarrerits amb la tramitació dels expedients”.

Des de Costes, varen respondre a la petició municipal que “els sol·licitants poden acudir a les explotacions si compten amb un informe preceptiu i no vinculat que ha de fer l’ajuntament de Pollença”. De fet, “si els informes són favorables i, segons ordre de registre d’entrada de les sol·licituds, ho podran fer”, així ho ha anunciat el batle, Bartomeu Cifre Ochogavia.

PUBLICITAT
Els infants aprofiten les canyes per jugar a les platges.

Neteja de platges

Pel que fa a la neteja de les platges turístiques del municipi de Pollença, Cifre Ochogavia va reiterar que aquest estiu de 2020 se n’haurà de fer càrrec l’Ajuntament.

El batle Cifre Ochogavia ha explicat que “les platges del Moll estan bastant bé, perquè l’Associació de Veïns (antic concessionari), durant l’hivern, les ha fet netes. Les altres platges no hi estan tant, sobretot s’hi acumulen restes vegetals que han tret els temporals”. En aquest sentit, “ara ja, a la pàgina web de l’Ajuntament, hi ha en exposició pública el plec per a la licitació del servei de les platges. Per tant, ben aviat es resoldrà i es podran netejar”, ha anunciat Cifre Ochogavia.

El mateix Cifre Ochogavia ha explicat que “l’Ajuntament no les pot fer netes directament, perquè no comptam amb la maquinària adequada i, en aquests moments, l’Associació de Veïns tampoc la pot fer, perquè el personal està en un ERTO i no s’incorporaran als llocs de feina fins d’aquí uns dies”. Sigui com sigui el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha avançat que “tot d’una que es puguin netejar, es netejaran. Dia 1 de juliol volem que estiguin totes les platges ben netes i en condicions”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT