UN, DOS, TRES… SANT PERE

571
Els Xeremiers Orats per la sardinada de 2019. Foto d'arxiu de Fernando Perianes.

Avui, dimarts 28 de juny, a les 19’30 hores, la Banda de Cornetes i Tambors de Pollença recorrerà els carrers del Moll per anunciar que, a la fi, les Festes de Sant Pere són aquí.

Després de dos anys marcats per la pandèmia del coronavirus, avui vespre, a partir de les 20 hores, al Moll Vell, hi haurà la sardinada, un dels actes més populars de les festes molleres. I és que, durant tota la vetlada, l’ambient és el del Moll mariner, de persones que miren la terra des de la mar.

Aquest 2022, els comensals han de dur el seu plat, tassó i coberts. I, si la Confraria de Pescadors posa les sardines, a la taverna del Moll Vell, que enguany gestiona PRODIS, podreu comprar la bocinada dolça i també begudes.

Els Xeremiers Orats amenitzaran el sopar i, a partir de les 22 hores, el grup Embat cantarà havaneres per allargar la sobretaula amb rom cremat per a tothom.

PUBLICITAT

Entre les 18 i les 23 hores, al Moll Vell, hi haurà Mercadet de Sant Pere.

De l’exposició a sant Pere

El primer acte de les Festes de Sant Pere de 2022 va tenir lloc dissabte passat, quan es va inaugurar l’exposició “De la mar a la taula”, al Local Social de l’Associació de Veïns del Port de Pollença (carrer Mestral, número 15). Aquesta mostra es pot visitar fins al 6 de juliol, de 18 a 20 hores.

Demà, 29 de juny, dia de sant Pere, l’activitat començarà a les 11 del matí, amb una missa solemne que es dirà a la parròquia de la Mare de Déu del Carme i que estarà presidida per diaca pollencí Mossèn Gabriel Torrandell Cerdà.

A les 12 hores, al Moll Vell, hi haurà l’acte institucional i, a continuació, a la Sala de Socis de Club Nàutic, hi haurà el lliurament dels premis del VIII Concurs de dibuix “Badia de Pollença” que organitza cada any l’associació cultural Amics de Sant Antoni. I a partir de les 14 hores, al restaurant La Llonja, hi haurà el dinar de germanor.

A les 20 hores, els Gegants pollencins i els caparrots de l’Esbart de Sant Jordi acompanyats pels Xeremiers de la Font du Gall faran una cercavila pels carrers del Moll.

I, a les 21 hores, començarà el pa amb oli solidari al Moll Vell que enguany anirà a benefici de PRODIS qui també gestionarà la taverna del Moll Vell durant aquestes festes de Sant Pere, les primeres després de la pandèmia del coronavirus.

Durant la vetlada del dia de Sant Pere, Aires de la Cala farà ball de pagès al mateix Moll Vell.

Entre les 18 i les 23 hores, al Moll Vell, hi haurà Mercadet de Sant Pere.

PUBLICITAT