TROBEN RESTES ARQUEOLÒGIQUES A LES OBRES DE LA PEIXATERIA

1092

L’obra de restauració dels antics edificis de la Peixateria i el Quarter de la Policia Local ha destapat unes restes arqueològiques. Mentre l’empresa de construcció excavava per fer els fonaments de l’edifici que va ser Quarter de la Policia Local, varen descobrir restes de ceràmica islàmica, un trespol de calç de 4 per 4 metres de la mateixa època i unes síquies de pedra possiblement més modernes. Per aquest motiu, les obres s’han aturat temporalment i un equip d’arqueòlegs s’ocuparà d’excavar la zona. Llavors i en funció del tipus de jaciment que hi pugui haver, es decidirà què es fa ambaquesta obra de la plaça Major (documentar la troballa i continuar amb la intervenció o bé modificar el projecte de restauració dels dos edificis de la illeta superior de Plaça).

El delegat d’Urbanisme de l’ajuntament de Pollença, Bartomeu Cifre Bennàssar, va explicar que “pel tipus d’obra, no calia que es fes control arqueòlogic, però com que, a l’aprovació inicial de catàleg del centre històric vàrem incloure que s’havien de fer controls arqueològics en fer obra, trobàrem que era de sentit comú fer un seguiment. Per aquesta raó, vàrem contractar una arqueòloga, perquè fes el seguiment de obres.”

Davant la troballa, les obres s’aturen de manera temporal i s’inicia una excavació arqueològica de resultats imprevisibles. La mateixa arqueòloga que feia el seguiment, dirigirà l’excavació qu eja compta amb l’autorització del Consell de Mallorca, però que ha d’efectuar l’Ajuntament  per ser el promotor de l’obra de restauració de l’antic Quarter de la Policia Local i de la Peixateria, tots dos edificis de la plaça Major de Pollença.

Més enllà de la troballa i del valor que pugui tenir, cosa que es desconeix ara mateix, des de l’Ajuntament han comunicat al Consell de Mallorca la troballa i han advertit la demora que suposarà en un projecte que ja anava curt de temps. I és que el projecte compte amb una subvenció del Pla d’Obres i Serveis subjecte a uns terminis. De moment, la institució insular hi veu un motiu justificat, tot i amb això Cifre Bennàssar es mostra prudent a l’espera de rebre una resposta per escrit al comunicat que li remeteren aquest divendres passat (21 de desembre), tot d’una que es varen poder datar les restes localitzades al terra de l’antic Quarter, l’horabaixa de dijous 20 de desembre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT