TROBADA DE PERCUSSIÓ: CURS, COLÒNIES, CONCERTS I MOLT MÉS

144

Entre el 9 i el 13 de juliol, Pollença acollirà la setena edició de la Trobada de Percussió, cinc dies durant els quals hi haurà temps per a la formació, però també per als concerts i per al Concurs de Marimba. Aquest 2022, a més a més, la Trobada de Percussió ofereix una novetat: les Colònies; “un format que se’m va ocórrer l’any passat mentre analitzàvem la Trobada i pensàvem com havia de ser l’edició d’enguany”, explica el percussionista i professor del Conservatori de Mallorca, Joan Campomar.

Amb aquest nou format, la inscripció d’alumnes al Curs i Colònies ha estat important, “arribant a la quarantena de matrícules a la qual cosa no s’havia arribat mai com a Trobada de Percussió. Sí que hi vàrem arribar amb el Ritme Vital i el Curs internacional que vàrem fer alguns anys i que també va incloure concerts ben interessants”, comenta Campomar.

Els alumnes de la Trobada de Percussió que s’acullen al format Curs i Colònies compartiran el temps entre Lluc i Pollença, sempre amb activitats relacionades amb la música, però també la natura i la convivència. S’ha de dir que, des del primer contacte, el responsable de les Colònies a Lluc, Toni Moreno, “ens ho ha posat tot molt fàcil”, ha apuntat Joan Campomar.

Val a dir que, per a l’edició de 2022, les places per a les Colònies estan completes.

PUBLICITAT

Concurs de Marimba a través d’ib red avista

Per altra banda, aquest 2022, el Concurs Internacional de Marimba arriba a la tercera edició, una edició en la qual participaran cinc candidats; dos espanyols, un italià, un francès i una xinesa.

Per altra banda, també hi haurà el Concurs professional de Marimba que es va iniciar paral·lelament amb la Trobada de Percussió ara fa set anys. O sigu que els alumnes de grau professional que s’hi inscriguin també podran concursa i així donar un impuls a la carrera artística.

Final i semifinal d’aquests Concurs de Marimba es podran seguir a través de l’aplicació Deadline, gràcies a la implicació d’ib-red.

I els concerts

La presentació de la Trobada de Perscussió de Pollença serà el dissabte 9 de juliol, a les 22 hores, al Claustre de Sant Domingo, amb un concert a càrrec de la Banda de Manacor i de l’Ensemble de percussió del Cosnervatori de les illes Balears, que interpretran La Noche de los Mayas de Silvestre Revueltas i Concertino per a quatre percussionistes solistes de David Gillinghan.

Després d’aquest primer acte de la Trobada, cada vetlada, a partir de les 20 hores, al mateix Claustre de Sant Domingo, hi haurà un concert.

El diumenge 10 de juliol, el concert se centrarà en la Percussió experimental i anirà a càrrec de Frames Percussion.

El dilluns 11 de juliol, serà el torn de la Percussió clàssica a càrrec de Philippe Spiesser i Gabriel Michaud.

I el dimarts 12 de juliol, arribarà la Percussió contemporània amb Nuno Aroso, guanyador de la passada edició del Concurs de Marimba.

Finalment, el dimecres 13 de juliol, l’Ensemble de Percussió de la Trobada, això és els alumnes que durant quatre dies hauran gaudir de les classes i de les masterclasses a càrrec dels percussionistes convidats, oferiran el Concert de clausura.

Tots aquests concerts són oberts al públic en general. L’entrada és gratuïta.

La Trobada de Percussió de Pollença

Des de l’any 2016, els professors del Conservatori Superior de les Illes Balears, Josep Devesa, Carlota Cáceres, Noè Rodrigo i Armando Lorente, juntament amb el professor del Conservatori Professional de Mallorca, Joan Campomar, plantegen la Trobada de Percussió a Pollença. Amb la intenció que, de cada vegada, “més professional i de qualitat” conviden professors per impartir classes magistrals i concerts.

PUBLICITAT