TRES RUTES GUIADES PER LA SERRA PER CELEBRAR L’ANY COSTA

511

Tres rutes guiades per la Serra recalaran a Pollença per celebrar l’Any Costa. Aquestes caminades, com les altres quatre rutes per la Serra que es duran a terme entre els mesos de març i novembre, seran guiades per dos experts culturals com Joan Carles Palos i Tomàs Vibot.

Pollença serà el poble de la Serra protagonista de les rutes culturals guiades amb el fil conductor temàtic de Costa i Llobera, ja que el 2022 es commemora el centenari de la mort del poeta que va cantar a Formentor. Així, després de l’èxit obtingut amb motiu de l’aniversari de la Declaració celebrat el 2021, aquest 2022 tornen amb nous recorreguts pel paisatge cultural de la Serra.

La primera d’aquestes Rutes culturals guiades 2022 serà aquest divendres 19 de març. a Puigpunyent, però més endavant passaran per Sóller, Selva i Pollença. A cada un d’aquests pobles de la Serra de Tramuntana, els caminants cercaran els elements patrimonials culturals i etnològics que s’hi amaguen i que han estat cabdals per obtenir la Declaració Patrimoni Mundial Unesco de la Serra.

Les Rutes

La primera cita serà el proper dissabte, 19 de març, amb El naixement de la riera, un itinerari cultural i etnogràfic pels boscos de Son Nét (Puigpunyent), possessió a partir de la qual es conformà l’actual vila de Puigpunyent. La ruta també tendrà alguna cosa de misteri de caire fantàstic amb les llegendes i contes que en anirà narrant Joan Carles Palos.

PUBLICITAT

Per celebrar l’any Costa i Llobera es faran 3 rutes: el camí vell del far, el puig d’en Fumat, guiades per Palos, i una tercera pel casc antic de Pollença, Amor de pàtria, seguint les passes de Costa i Llobera, amb el divulgador Tomàs Vibot. A més, es recorreran els municipis de Sóller, amb una Ruta de la invasió, i Selva, amb dues rutes pels seus bells llogarets: El penyal Gros de Biniamar i ses Figueroles de Binibona, totes amb el guia cultural i periodista Joan Carles Palos.

L’any passat, coincidint amb la celebració del desè aniversari de la declaració de la Serra patrimoni Mundial Unesco, es varen llançar aquestes activitats amb un èxit rotund d’assistència, més de 200 persones, tenint en compte que per motius sanitaris les places eren molt limitades en tots els casos i es varen crear llargues llistes d’espera en moltes d’elles.

Les tres rutes per Pollença

Dues de les tres rutes per Pollença, seran passat l’estiu: “Seguint les passes de Costa i Llobera” amb un recorregut pel casc antic en companyia de Tomàs Vibot, que es farà l’1 d’octubre i “El Puig d’en Fumat, ataliats sobre Formentor” que guiarà Joan Carles Palos el 16 d’cotubre.

La primera serà el proper diumenge 24 d’abril, al “Camí vell del Far” de Formentor, una excursió que guiarà Joan Carles Palós.

Els guies

Joan Carles Palos, llicenciat en Filosofia i Lletres, reconegut periodista i emprenedor.  Actualmant té la seva pròpia empresa de senderisme i dulgació cultural Fita a Fita.

Tomàs Vibot, filòleg, escriptor, investigador, guia cultural, actor de doblatge i presentador. Un divulgador cultural que no necessita presentació.

Ambdós ens guiaran al cicle de Rutes Culturals guiades 2022 del Consorci i ben segur que faran de cada una d’elles una experiència única.

PUBLICITAT