TRES AUDICIONS COMENTADES, TRES PRÈVIES PER AL 61è FESTIVAL DE POLLENÇA

110

Avui, divendres 17 de juny, a la Fundació Rotger Villalonga, hi haurà la primera audició comentada del “Festival per a tothom”, una de les tres prèvies al 61è Festival de Pollença que el matemàtic i divulgador, el crític musical Pere Estelrich, impartirà amb la intenció que el públic gaudeixi encara més dels concerts del Festival.

Aquesta primera audició comentada, començarà a les 20 hores i respondrà la qüestió “Què és un concert per a violí? El Concert de Mendelssohn”. O sigui que Pere Estelrich dissertarà sobre el “Concert per a violí i orquestra en mi menor, opus 64” de Felix Mendelsson que interpretarà l’Orquestra nacional d’Espanya, dirigida per David Afkham i Christian Tetzlaff com a violinista solista. Aquesta serà una de les tres peces del concert de clausura del Festival de Música de Pollença de 2022.

La següent audició comentada serà el dia primer de juliol, aquesta vegada a les 20’30 hores, a la mateixa Sala de la Fundació Rotger Villalonga. En aquesta ocasió, Estelrich definirà “Què és una simfonia? La vuitena de Dvorák”. Per tant, en aquest cas, introduirà el primer concert de la temporada, el que l’Orquestra Simfònica de les illes Balears oferirà amb Sergio Alaport com a director convidat i Kristian Bezuidenhout com a pianista solista.

Després de la pausa del concert d’inauguració del Festival, l’Orquestra Simfònica de les illes Balears interpretarà la Simfonia número 8 en Sol Major, opus 88, d’Antonin Dvorák. Qui hagi assistit a l’audició comentada, tendrà unes pautes per afinar la comprensió d’una peça d’arrel tradicional bohèmia, composta l’estiu de 1880 a vila en Vysoká.

PUBLICITAT

Finalment, el 7 de juliol, a les 20’30 hores, a la mateixa Sala de la Fundació Rotger Villalonga, Pere Estelrich parlarà sobre l’evolució d’un instrument que ha canviat la manera d’escoltar música clàssica. Amb el títol, “Del clavecí al piano. De la música antiga a les obres romàntiques per a teclat” aquesta audició comentada ajudarà a entendre bona part del repertori del Festival de Pollença de 2022, ja que el piano és un dels instruments, juntament amb el violí, protagonistes d’aquesta temporada.

I és que si l’Orquestra Simfònica de les illes Balears encetarà el Festival amb la famosa “Obertura d’Egmont”, una de les peces del període romàntic de Beethoven, rere vendrà el “Concert per a piano i orquestra en la menor, opus 5” de Robert Schumann, un els tres grans pianistes romàntics al costat de Schubert i Chopin.

Les Arts Florissants, que presentaran Les Recettes de l’amour, permetrà al públic del Festival escoltar com sona el clavecí en mans de William Christie. I el pianista Francesco Piamontesi centrarà el seu repertori amb el mestre del lied, Franz Schubert. Això serà els dies 11 i 13 d’agost, respectivament.

Les entrades a les audicions comentades de Pere Estelrich són gratuïtes, però, amb aforament limitat. Per això, les persones que estiguin interessades en assistir-hi, han d’inscriure’s a través del correu electrònic info@festivalpollenca.com o bé del telèfon 626 308 326

PUBLICITAT