TRES ALTES DEIXEN POLLENÇA EN NOU CASOS ACTIUS DE CORONAVIRUS

308

Des del Centre de Salut de Pollença, informen que ahir, dilluns 25 d’octubre, es varen donar tres altes i no es detectaren nous contagis de coronavirus. Per tant, ara mateix a Pollença, hi ha nou casos actius per infecció de SARS-CoV-2.

Aquestes xifres corresponen als casos que segueixen al PAC. Això vol dir que, entre d’altres mesures, des del Centre de Salut, se’ls crida cada 48 hores per saber la seva evolució. Aquests positius poden haver estat detectats amb les proves PCR i tests d’antígens realitzats al mateix centre o a clíniques privades.

RESTRICCIONS AL MÍNIM

El Consell de Govern va aprovar ahir el Pla de Mesures per gestionar la crisi sanitària derivada de la covid-19 que estableix un retorn a la normalitat en totes les activitats econòmiques i socials, sempre atenent les mesures generals de cautela i protecció i l’ús de la mascareta.

La reducció de restriccions és fruit de les bones dades sanitàries gràcies a la responsabilitat individual i la vacunació massiva. De fet, el nivell en el qual es troba cada illa es revisarà cada quinze dies.

PUBLICITAT

De totes maneres, el Govern continua fent èmfasi en la recomanació de la vacunació enfront de la covid-19 a tota la població, especialment a les persones vulnerables, les que treballen amb població vulnerable i les que participen en activitats grupals.

Amb caràcter general, es permetrà la utilització del 100 per cent de la capacitat màxima dels establiments, locals o serveis oberts al públic. Les activitats de ball que es puguin dur a terme (allà on no estigui expressament prohibit) es faran amb l’ús obligatori de mascareta i en espais delimitats i separats de les zones destinades al consum de begudes i aliments.

Una de les poques restriccions que es mantenen és la referent al consum de tabac i assimilats. Continua estant prohibit fumar a les terrasses d’establiments d’ús públic, així com a la via pública o en espais a l’aire lliure d’ús públic quan no es pugui assegurar el manteniment d’una distància mínima de dos metres amb altres persones, com també quan s’estigui en deambulació.

Per evitar nous contagis massius, resten prohibides les botellades en totes les vies i espais públics.

El nou acord estableix mesures diferenciades segons el nivell d’alerta epidemiològica en el qual es trobi cada illa. Així, es mantenen algunes de les limitacions vigents fins ara en el nivell 1 (situació en la qual ara es troben Mallorca, Eivissa i Formentera) i s’aixequen pràcticament totes en el cas del nivell zero, de risc controlat, que és el cas de Menorca.

Situació epidemiològica

Segons l’informe elaborat pel Comitè Autonòmic de Malalties Infeccioses, en el moment actual, ens trobam davant una situació de baixa transmissió de la COVID-19, malgrat que les incidències encara es mantenen de forma global en nivells de risc mitjà i que s’ha evidenciat un lleu repunt dels contagis durant els darrers dies.

L’avaluació del risc conclou que, de forma global, la comunitat autònoma es troba situada en el nivell d’alerta 1. Per illes, Mallorca, Eivissa i Formentera es troben en el nivell d’alerta 1, mentre que Menorca es troba en el nivell d’alerta 0, o de risc controlat.

Pel que fa a Pollença, la incidència al municipi durant els darrers 7 dies ha estat de 12 casos d’infecció per SARS-CoV-2, mentre que la incidència a 14 dies, de 27 casos. Per tant, la incidència acumulada a 7 dies és de 72 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la incidència acumulada a 14 dies és de 162’1 casos per 100.000 habitants.

Segons la mateixa Conselleria, al municipi de Pollença i des que es va declarar la pandèmia, hi ha hagut 1.127 casos de coronavirus.

Recomanacions generals

Així i tot, independentment del nivell, el Govern de les Illes Balears manté tot un seguit de recomanacions per a la població:

  • Manteniment de la distància sempre que sigui possible.
  • Mascareta obligatòria en interiors. En el cas dels exteriors també ho és si no es pot mantenir la distància (inclosos els esdeveniments multitudinaris)
  • Higiene de mans. Dispensació de gel hidroalcohòlic a l’entrada de tots els establiments oberts al públic.
  • Preferència per activitats a l’aire lliure.
  • Ventilació d’espais tancats i presència obligatòria de mesuradors de CO2 als establiments classificats d’alt risc (restauració, oci nocturn, clubs de gent gran, locals de jocs i apostes, gimnasos, centres comercials, etc.).
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT