TRENTA-VUITÈ DIA: UN COTXE ARRASTRAT PEL TORRENT DE CAN SOLER

1093

Ahir, 21 d’abril, trente-vuitè dia de confinament, les pluges persistents varen provocar diversos incidents. De fet, aquesta matinada, un cotxe ha estat arrastrat pel torrent de can Soler, just a la partio de Pollença amb Alcúdia un cotxe. L’aigua se n’han duit el cotxe, que ha fet voltes per dins el torrent, però la conductora ha sortit il·lesa.

En aquests moments, el cabal dels torrents ha baixat, però encara continuen tancats al trànsit el camí de can Bou Ros i el de can Soler.

Un altre vehicle ha quedat atrapat pel camí del Rec, que està ple d’aigua. No hi ha hagut ferits.

A més de les incidències relacionades amb la pluja que ha caigut durant tres dies seguits, ahir, la Policia Local va haver de fer una detenció per presumpte cas de violència de gènere, al Port de Pollença. L’home va quedar detingut a les dependències de la Guàrdia Civil.

PUBLICITAT

Resum meteorològic

Les importants pluges d’ahir han acumulat fins a 221’2 litres per metre quadrat durant el mes d’abril a l’estació del carrer Creus de Pollença, 123’4 a l’estació del Club Nàutic del Port, 174’4 a l’estació del Cap de Formentor i 179’2 a l’estació de can Pontico, a la vall d’en Marc.

Per a les properes hores, encara s’esperen pluges. De fet, Pollença està en alerta groga, una alerta que a partir de demà passa a ser verda. De fet, entre demà i demà passat el sol guaitarà entre els núvols. La situació es complica a partir de diumenge, però serà, a partir de dimarts, quan les precipitacions tornin fer acte de presència.

Pel que fa a les temperatures, estaran entre els 11 i els 20 graus.

Sobre la pandèmia

Al Centre de Salut, ahir va ser un dia tranquil durant el qual no es va haver de fer cap derivació a l’Hospital per sospites de Covid-19.

Ahir, a les 12 del migida, el nombre de casos d’infecció per coronavirus a les illes Balears era de 1.808 persones, mentre que les defuncions es mantenien en 161 ja que no se’n va produir cap durant les darreres 24 hores i el nombre de recuperats era de 1.005 persones, les mateixes que el dia anterior. I és que durant les darreres hores es varen produir 20 contagis en el conjunt de les Illes, però cap defunció i cap alta.

El Govern rectifica amb el desconfinament dels infants

En una compareixença del ministre de Sanitat, Salvador Illa, l’horabaixa d’ahir, 21 d’abril, va anunciar que els menors podran sortir a passejar amb un dels seus pares a partir de diumenge 26 d’abril. D’aquesta manera, el Govern rectificava l’exposat a migdia per la portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero qui havia apuntat que els menors només podrien sortir de casa per acompanyar els seus progenitors o cuidadors a aquelles activitats ja autoritzades, com anar al supermercat o a la farmàcia.

Davant la reacció contrària de l’oposició i de diversos col·lectius relacionats amb la infància, l’horabaixa, el ministre Illa va anunciar que el proper cap de setmana emetria una ordre, perquè els menors de 14 anys puguin fer passeigs. Tot i amb això, no va concretar la mesura, sinó que es va limitar a dir que, en els pròxims dies, l’executiu espanyol regularà els detalls com ara el temps màxim i la distància d’aquests passeigs.

PUBLICITAT
PUBLICITAT