TRANSPORT PÚBLIC GRATUÏT PER ALS MENORS DE 16 ANYS

180
Foto: Govern de les illes Balears.

El Consell Balear de Transports Terrestres va acordar ampliar la gratuïtat del transport públic per als menors de 16 anys tant en bus interurbà com en tren i en metro, a partir de la segona quinzena de setembre.

A més d’aquest acord, el Consell Balear de Transports Terrestres va adoptar altres mesures per a la consolidació de la integració tarifària entre el transport interurbà de busos i tren del TIB i el servei urbà de transport de l’EMT de Palma.

L’objectiu és incentivar l’ús del transport públic pels més joves, de manera que aniran incorporant l’hàbit del seu ús. A més, suposarà també la coincidència amb l’edat fixada per l’EMT per a la gratuïtat (els 16 anys), en una passa més cap a la integració.

“Són molt bones notícies pel que fa a la millora de l’accessibilitat al nostre transport púbic i a la necessària integració per funcionar de manera coordinada”, va destacar la presidenta del Govern de les illes Balears, Francina Armengol, qui va presidir el Consell d’ahir.

PUBLICITAT

La gratuïtat del bus interurbà, tren i metro fins als 16 anys beneficiarà prop de 12.000 joves que actualment ja empren el servei i l’objectiu és que, amb la mesura, s’incrementi el nombre de joves que l’empren.

La previsió és que la gratuïtat es faci efectiva en la segona quinzena del setembre. Els menors titulars de la targeta TIB no hauran de fer cap canvi, ja que es farà automàticament a la seva targeta des del moment en què entri en vigor la mesura.

S’ha de recordar que per beneficiar-se de la mesura, el menor ha de tenir la targeta intermodal. Durant el 2021, els menors de 12 i 16 anys han fet 102.000 viatges en la xarxa TIB, amb un preu mitjà per viatge de 0,99 €. Amb l’extensió de la gratuïtat fins als 16 anys al TIB, els menors podran viatjar i transbordar gratuïtament entre els serveis del TIB i tots els busos de l’EMT.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT