AJORNEN L’ENCESA DE TORRES I TALAIES PELS DRETS HUMANS EN QUÈ PARTICIPA POLLENÇA

749
L'any passat la talaia d'Albercuix es va encendre pels Drets Humans.

A causa de la previsió meteorològica, s’ha ajornat l’acte d’Encesa de Torres i Talaies pels Drets Humans que es farà el proper dissabte 16 de gener i no demà, 9 de gener, com s’havia anunciat inicialment.

Aquest dissabte 9 de gener de 2021, hi haurà l’Encesa de Torres i Talaies de la Mediterrània pels Drets Humans. Per responsabilitat davant l’alt risc de contagi de coronavirus, s’ha eliminat el cant pel drets humans i es proposa no cantar “Viatge a Ítaca” de Lluís Llach. En canvi, hi haurà punts d’encesa a Menorca i, com a novetat, s’arribarà a Castelló.

De moment, 51 punts d’encesa de Mallorca han confirmat la participació en aquesta cinquena edició l’esdeveniment, però encara se n’hi poden sumar més i assolir els 54 de l’any passat.

Entre aquests 51 punts d’encesa provisional a Mallorca, n’hi ha dos al municipi de Pollença: Albercuix i Cala Sant Vicenç. L’any passat també es va encendre la torre de ca la Gran Cristiana i el Castell del Rei a Ternelles.

PUBLICITAT
Provisionalment, aquestes són les torres, talaies i talaiots que demà s’encendran pels drets humans.

Els organitzadors conviden institucions i societat civil a sumar-se aquest 9 de gener a encendre les torres, talaies, castells, campanars i altres punts elevats de la costa i dels pobles d’interior per comunicar-se, a les 13 (amb senyals de fum) i a les 18.30 hores (senyals de llum).

Quatre anys fent llum per als Drets Humans

La iniciativa d’encendre les talaies pels drets humans va néixer fa quatre anys a l’IES Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques. Ben aviat, la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca va assumir la coordinació dels diferents col·lectius implicats. Aquests dies es va celebrar una reunió per enllestir els actes d’aquest 2021. Hi participaren la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets; la directora insular de Patrimoni, Kika Coll; Antònia Rosselló, coordinadora del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació; Pep Lluís Pol, representant de l’IES Marratxí i Carles Martín, portaveu d’Amnistia Internacional a Mallorca.

La direcció insular de Patrimoni compta amb la col·laboració d’Amnistia Internacional, l’Institut de Marratxí i el Fons Mallorquí de solidaritat i Cooperació.

PUBLICITAT