Tornen els animals a la fira de Pollença

574
Gall guanyador del primer concurs de galls el 2018. Foto: Fernando Perianes

Un dels elements més importants de la Fira de Pollença és la mostra de la Cooperativa Pagesa, que enguany es tornarà a fer a la zona del Pont Romà. A més, enguany, superada la pandèmia de coronavirus i l’epidèmia de llengua blava, tornaran els animals. Però no tornaran com era habitual, amb nombrosos corrals amb diferents espècies i races. Si no que només hi haurà galls i ovelles.

Per una banda, es recupera el concurs de galls, que arribarà a la tercera edició. Després de l’èxit de les dues primeres edicions els anys 2018 i 2019, es va deixar d’organitzar a causa de la pandèmia de coronavirus i posterior epidèmia de llengua blava. En aquest concurs qualsevol pot presentar-hi el seu gall, indistintament de la raça.

Foto: Fernando Perianes

D’altra banda, enguany només hi haurà corrals amb les diferents races d’ovelles que hi ha al municipi. A més, el millor corral serà premiat.

I és que aquesta fira, des de la cooperativa volen centrar l’atenció en un producte que s’ha devaluat molt els darrers anys. Per aquest motiu estan preparant també una taula rodona per debatre sobre els usos actuals i futurs d’aquest producte.

PUBLICITAT

Altres actes que se celebraran, serà el berenar de socis el dissabte de la fira, 12 novembre, durant el qual hi haurà una ponència. I el diumenge de la Fira hi haurà la ja tradicional degustació de mè de Pollença.

PUBLICITAT