TONI ALOMAR I EL PARAGUAS DE POLA DE SIERO, AVUI A LA SETMANA D’ARQUITECTURA

266
Els arquitectes López, Rivera i Bates, entre Biel Huguet i Biel March, just abans de començar la Setmana d'Arquitectura i Disseny del Club Pollença. Foto: Fernando Perianes.

Avui, dimarts 23 d’agost, a les 20 hores, al Club Pollença, la Setmana d’Arquitectura s’endinsarà en la figura de l’arquitecte mallorquí Toni Alomar i en l’obra “El parauguas de Pola de Siera” de l’arquitecte Robert Brufau.

Aquesta és la segona de les tres jornades de la Setmana d’Arquitectura i Disseny del Club Pollença de 2022.

Durant la jornada d’ahir, l’arquitecte Emiliano López, de López-Rivera Arquitectes, va dissertar sobre aquell espai que Aldo van Eyck va anomenar com “la delgada frontera”, un indret entre l’espai comunitari i l’espai íntim, un espai que evita la frontera i enxampar l’exterior, la natura…

Per la seva banda, el també arquitecte Stephen Bates, va manllevar el títol de “Figures, doors and passages” de Robin Evans per explicar detalladament tres projectes sobre aquests espais de transició i altres petits detalls dels espais domèstics que tant influeixen en les nostres vides.

PUBLICITAT

“toni alomar”

Francisco Cifuentes i Gabriel Alomar presentaran la figura de l’arquitecte mallorquí Toni Alomar, fent una antologia sobre la seva trajectòria professional, sempre a la recerca de l’autosuficiència constructiva, les arrels antropològiques de l’arquitectura i la preservació de les tècniques locals de construcció a l’àmbit mediterrani.

Francisco Cifuentes

Francisco Cifuentes.

Francisco Cifuentes és arquitecte, fundador d’Aulets Arquitectes. Va obtenir el títol el 2002 a l’ETSAB UPC de Barcelona. És Doctor Arquitecte per la UPC (2015) amb la tesi “La Llotja de Guillem Sagrera”.

Ha estat professor de l’EAR Reus (2008-2015), de l’ESARQ UIC de Barcelona (2008-2009) i ha dirigit workshops a Vinromà 2011-2012, Can Lis 2021 i a Aarhus, Dinamarca, 2022.

Actualment és professor de projectes i Màster a l’ETSA La Salle de Barcelona. Ha estat comissari associat de l’exposició de Domus Mare Nostrum. Habiter Le Mythe Méditerraneén” a Toulon, 2014 i director general del Departament d’Habitatge i Gerent del Patronat de l’Ajuntament de Palma, 2015-2018. El 2021 funda el projecte Amarar, que desenvolupa un canvi de model productiu amb fusta local a l’illa de Mallorca.

Gabriel Alomar

Gabriel Alomar Garau és doctor en Geografia i graduat en Filosofia. Director del Màster en Paisatge i Restauració a la Universitat de les Illes Balears, i professor des de 2007 a diferents estudis de llicenciatura, grau i màster, actualment a la Universitat de Barcelona.

Especialista en tècniques de representació i disseny cartogràfic, com a investigador s’ha centrat en l’estudi teòric i analític del paisatge, l’urbanisme, l’ecologia urbana i la climatologia.

Gabriel Alomar.

“el paraguas de pola de siero”

Robert Brufau i Niubó és Doctor Arquitecte. Fundador de Robert Brufau i Associats (1976), de BOMA (1982) i de BBG (2014), empreses especialitzades en disseny estructural.

Professor d’Estructures a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) entre 1976 i 2016.

Ha fet càlculs per 14 arquitectes guardonats amb el Premi Pritzker.

Ha participat, com autor de l’estructura, en 46 obres que han guanyat el Premi FAD d’Arquitectura.

Robert Brufau.
PUBLICITAT