TOMÀTIGUES  FARCIDES  DE  CARN

222

AMIC Redacció

Les tomàtigues farcides de carn són un plat molt nutritiu, saborós i ideal per als menjars amb amics i familiars, ja que a part de ser boníssimes, ens faran quedar sempre molt bé.

Ingredients (4 persones)

– 1 tomàtiga gran per persona.

PUBLICITAT
TOT MARCO digital

– 2 cebes.

– 2 grans d’all.

– 500 g de carn picada (de vedella, porc o mixta, segons el gust).

– Oli d’oliva.

– Sal.

– Pebre.

– Julivert.

– 1/2 pebrot vermell.

– 1/2 pebrot verd.

– Sucre (per a contrarestar l’acidesa del tomàquet).

– Herbes aromàtiques (orenga i romaní).

– Formatge ratllat.

Preparació:

El primer que farem serà rentar bé els tomàquets, tallar-los la tapa i buidar-los bé per dins. Rebutjarem la part central més dura i les llavors i reservarem la polpa. Salarem per dins.

A continuació, rentarem també els pebrots, la ceba, l’all i el julivert i ho trossejarem tot, tan petit com ens sigui possible.

Posarem oli en una paella per a fregir les verdures i la carn, salpebrant al gust. Més o menys a la meitat de la cocció, afegirem la polpa del tomàquet i el sucre, i deixarem sofregir a foc lent, uns 15 minuts més.

Mentrestant, podem anar preescalfant el forn a 180 °C.

Quan el sofregit estigui llest, farcirem els tomàquets, empolvorarem el formatge per sobre i els portarem a gratinar durant aproximadament uns 5 minuts.

PUBLICITAT