TIREN COLORANT CASA PER CASA PER CASA PER DETECTAR LA PROCEDÈNCIA DE LES AIGÜES BRUTES

1856

“Qualsevol persona que passegi per la primera línia del Moll, entre Llenaire i la base, sentirà olor a claveguera a molts punts de la platja” comentava a Punt Informatiu un veïnat del Port de Pollença. De fet, el 23 de juliol, es va haver de prohibir el bany a la zona compresa entre l’Hotel l’Illa d’Or i la casa de can Franc. També es va tancar la platjola d’Albercuix. Però això no és nou d’enguany, sinó que és una notícia recurrent de cada estiu. El que és curiós és que no fa ni 2 mesos que es va canviar un tram de canonada d’aigües brutes a la zona de la casa de Can Franc al passeig Voramar. Però les males olors han continuat i els veïns de la zona, que diuen que l’estiu passat ja no varen poder nedar a la zona, estan indignats. Per això han decidit fer les seves pròpies analítiques, i han confirmat les seves sospites. Segons expliquen, a la darrera analítica feta el 12 d’agost els nivells de bacteris fecals superaven en molt els màxims permesos per la llei, perquè l’aigua sigui apte per al bany. En resposta a això l’ajuntament va publicar a Facebook un enllaç a la web de la Conselleria de Salut on es mostren els resultats de les darreres analítiques realitzades a la zona, que mostren que l’aigua és apte pel bany, al manco d’ençà que es va precintar la platja. L’enllaç és el següent: https://www.caib.es/sites/salutambiental/ca/resultats_analitics-26329/?fbclid=IwAR0SMniLY27nl8cawvsNagfXC5KGSQW0YFF0RlW1NcKwwz0i7mJm0KQ2EtM

Per tot això un grup d’aquests veïns de la platja d’Albercux es reuniren aquest dilluns amb el batle de Pollença i demanar una solució efectiva al problema dels abocaments d’aigües fecals a les platges del Port de Pollença. Aquests veïnats, segons expliquen, representen a un grup de 200 persones que formen part d’un grup de Whatsapp, la majoria propietàries de segones residències al passeig Voramar del Port del Port de Pollença. El resultat de la reunió, segons els mateixos veïns, va ser positiu, ja que totes les parts es comprometeren a col·laborar per trobar el focus del problema i posar-hi una solució.

Per la seva band el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, diu que es tracta d’un problema que ve d’enrere i que, si miram les analítiques realitzades per la Conselleria, l’aigua no està pitjor que els estius passats. Tot i això estan decidits a trobar el problema i per això des d’ahir dimecres s’ha començat a comprovar casa per casa que les sortides d’aigües fecals no estiguin connectades a les pluvials i no vagin a parar a la mar. Per descobrir-ho el que es fa és tirar colorant des de l’interior dels habitatges per comprovar després si aquest colorant acaba a la xarxa de pluvials.

D’altra banda el batle explica que s’ha localitzat una canonada en mal estat que provoca abocaments a tota la zona compresa entre plaça Joan Cerdà fins a l’estació de bombeig. “El projecte està aprovat i aquest hivern es canviarà tota la canonada” afirma Cifre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT