TIQUISMIQUIS D’ESQUERRES

774

Fa un parell mallorquí de mesos, el Doctor Damià Pons encunyà un terme, per a mi fantàstic ja que recull l’essència del grunyidors eternament decebuts amb els governs de progrés: tiquismiquis d’esquerres. Així que, pensant en aquesta espècie tan estesa, avui vespre intentaré convèncer-los sobre la necessitat d’anar a votar diumenge que ve, o sigui dia 24 de maig. Als electors d’allò que sociològicament se’n diu centre esquerra, i que pot aplegar des de l’esquerra espanyolista fins al centre dreta més nostrat, i de manera molt especial els més tiquismiquis, els vull convidar a què vagin a votar amb el cor i amb el cap, però sobretot amb l’estómac, o sigui que facin un vot visceral, pensant més amb “l’enemic” que amb l’amic. Aquest consell serveix tant per al sobre blanc, com el sèpia com per al blau.

A les municipals, els pollencins jugam amb un notable avantatge. En aquest sentit, si ahir a banda de retreure la possible “compra” de vots per part d’alguns, també donava a entendre que si els polítics són mediocres, els votants també som justets-justets, avui convindreu amb mi que els representants locals de les formacions tradicionals d’esquerres (això és PSOE, PSM/MÉS i Esquerra Republicana) han fet un acte de generositat i, sobretot, de responsabilitat formant una coalició útil per a tot el municipi de Pollença i per a tots els pollencins: Junts Avançam. Aleshores, si els polítics han estat capaços de sumar, els electors hauríem de fer un acte d’agraïment.

Ben segur que, més enllà d’aquesta gran coalició, hi ha altres opcions, sensibilitats diferents, maneres de fer o de veure la realitat que també concorren als comicis municipals entre els quals hi ha algun rival, rival. La resta, amb major o menor mesura, són complements més que possibles, probables.

Per això, pens que l’elector pollencí ha de tenir en compte que els partits de sempre són una garantia: així el PP és el PP, t’agradarà o no, però sabem qui són; UMP és UMP, ens convencerà més o menys, però fa vint anys que existeixen i Alternativa és Alternativa, un partit assembleari amb un recorregut de vuit anys dins l’Ajuntament i alguns fora de la institució municipal. Llavors El Pi és el centre dreta regionalista necessari justament per frenar el PP més espanyolista que guanya per majoria absoluta només quan aquesta opció no marca, i Junts Avançam és la coalició que hauria de seduir els progressistes (i de manera molt especial els tiquismiquis d’esquerres) que sempre es queixen de la fragmentació del vot d’esquerres, de la dispersió… i què sé jo…

PUBLICITAT

Per acabar, dels altres dos partits que es presenten a les municipals, em limitaré a dir que les idees no sorgeixen per generació espontània i que les formacions polítiques representen ideologies, conjunts d’idees dels col·lectius més o menys amplis que formen la ciutadania, això som NOSALTRES, o sigui no són ni tu, ni jo i molt manco ell.

Eva Cerdà

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT