TIPUS  DE  PEBRES

179

Eva Remolina – AMIC

El pebre és una hortalissa pertanyent a la família de les solanàcies, molt utilitzat en la nostra cuina i originari de Sud-Amèrica. Es va introduir a Europa a partir del descobriment d’Amèrica i el seu nom “pebre” ve de que els descobridors consideraven les seves llavors picants com el pebre.

Els beneficis que aporta el consum de pebre són:

– Baix aportació calòrica.

PUBLICITAT

– Font de fibra.

– Ric en vitamines A, B i C, així com en minerals (entre els quals es troba el potassi i el magnesi).

– És antioxidant.

Algunes curiositats del pebre

– La diferència que existeix entre un pebre verd i un vermell és tan sols el període de maduració en el qual es troba, sent el vermell el més madur, el groc el que té una maduració mitjana i el verd el menys fet, i per tant de sabor una mica més amarg.

– Com més madur, més nutrients aporta.

– El pebre bord s’elabora de la carn seca i molta del pebre vermell.

– Les protuberàncies que té el pebre en la seva part inferior, ens donen una certa informació. Per exemple, els que contenen tres embalums són més dolços i els de dos, són els millors per a fregir-los.

– Quan el pebre està fet a la brasa, així com quan està fresc i és més dur, es poden extreure fàcilment les llavors tan sols pressionant la tija cap a dintre.

– 60 g de pebre, contenen la quantitat diària recomanada de vitamina C.

– El seu nom original és ají.

Hi ha moltes varietats de pebres i classificacions diferents en funció del sabor o del seu ús. Distingint pel primer grup, podem trobar

– de sabor dolç: el pebre de morro de bou, l’italià o el xoricer.

– de sabor picant: en aquest trobaríem el xile, el piquillo, la caiena, el padró o el bitxo.

Quant al seu ús, podríem separar entre els que es consumeixen en conserva o els que es consumeixen frescs, però hi ha moltes altres classificacions, perquè de pebres es coneixen prop de 2.300 espècies diferents.

PUBLICITAT