TERCER DIA: RUMORS ENMIG D’UN POBLE DESERT

879

Els rumors circulen pels terminals mòbils enmig d’un poble desert, on se senten les eines dels pocs professionals que en poden fer el primer dia feiner en aquest estat d’alarma decretat a la mitja nit del dissabte 14 de març.

No hi ha cues davant les farmàcies ni tampoc davant les botigues d’alimentació. Adés i ara un home amb una senalla (ve de comprar), un jove passejant el ca (és una necessitat)… Des de la distància que permet la via pùblica buida, les mirades són mig de resignació, mig de culpa per haver sortit.

L’horabaixa és encara més tranquil. El cel endolat enfosqueix i és dins aquesta fosca recent el moment en què els veïns de Pollença guaiten per la finestra o el portal per agrair el personal sanitari que fa un esforç ingent per atendre els malalts infectats per la COVID-19 i evitar que el virus s’estengui més ràpidament. Entre els aplaudiments, destaquen les notes de flabiols i xeremies. Són els Xeremiers Orats que, cadascú des de ca seva, posen melodies de solidaritat i d’esperança.

Línies colapsades

Més enllà de les línies colapsades, el dia d’ahir al Centre de Salut de Pollença va ser bastant senzill. En aquest sentit, la coordinadora del Centre, la Doctora Alejandra Valero ha apuntat que “si algú que ha telefonat al Centre de Salut rep una cridada des d’un número ocult, que responguin, perquè és molt probable que sigui un metge que fa servir la seva línia personal per posar-se en contacte amb el pacient i no saturar més les línies”.

PUBLICITAT

A més a més, “l’Ajuntament ens ha cedit dos terminals i gerència de l’IB-Salut ens enviarà dues targetes SIM per activar-los. Entre avui i demà, crec que podrem disposar de 5 línies i evitar els colapses”, ha comentat la Doctora Valero.

Pel que fa als rumors sorgits aquests dies, des del Centre de Salut de Pollença, no tenen constància que s’hagi produït cap cas de coronavirus al municipi. Ara bé, des de fa uns dies, tot són casos possibles i les proves es fan a epidemiologia d’IB-Salut.

Davant aquest nou escenari, els positius per COVID-19 lleus són atesos a casa, on han d’estar aïllats seguint un protocol específic i els postius de risc ingressen als hospitals.

Com s’ha anat repetint aquests dies, des del Centre de Salut, recomanen: sortir de casa el mínim i una higiene extrema, sobretot de mans.

Bona resposta de la població

Des de la Policia Local de Pollença, destaquen la bona resposta per part de la població que ha quedat confinada a casa i només en surt quan és estrictament necessari.

Això no obstant, sí que han hagut d’avisar i, fins i tot, procedir a fer alguna identificació. De moment, no han posat cap sanció.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT