TANCAR BARS I RESTAURANTS ENTRE LES NOVES RESTRICCIONS PER FRENAR ELS CONTAGIS DE COVID-19

828

El Govern de les illes Balears acaba d’anunciar que, a partir de la setmana vinent, tancarà bars i restaurants. Aquesta és una de les noves retriccions per frenar els contagis de covid-19 a Mallorca. i és que, després de les festes de Nadal, Mallorca ha arribat a un índex de 574 casos per cada 100.000 habitants durant els darrers 14 dies i de 287 a 7 dies.

Durant quinze dies, a més de bars i restaurants que podran mantenir el servei a domicili, també hauran de tancar els gimnasos, spa i les superfícies comercials de més de 700 metres, que només podran vendre productes essencials, com els d’alimentació. Tampoc es permetrà públic als esdeveniments esportius.

Les noves mesures entraran en vígor el proper dimarts 12 de gener, després de ser aprovades pel Consell de Govern durant la seva reunió setmanal dels dilluns.

Així ho ha comunicat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Pilar López, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, en roda de premsa avui migdia.

PUBLICITAT

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha explicat que el “tancament activitats que puguin generar aglomeracions i la relaxació per part de la ciutadania”. “El que volem, com a mínim durant els propers 15 dies, és que la població mantengui una activitat mínima i essencial, per preservar l’ensenyament, l’activitat laboral, la salut dels majors. Són mesures extraordinaries davant una situació extrema”, ha conclòs Pilar Costa.

La resta de mesures del nivell 4 a Mallorca que es troben en vigor es mantenen, així com les complementàries.

Rècord de contagis en un dia

La consellera Gómez ha comentat que s’han registrat 707 nous casos en 24 hores, “la xifra més alta de contagis diaris des de l’inici de la temporada” i la taxa de positivitat ja frega el 13 per cent.

La mesura afectarà l’illa de Mallorca, on la incidència és de 608 casos per cada 100.000 habitants durant els darrers 14 dies i de 293 durant els últims 7 dies.

La situació hospitalària és de gravetat amb 339 persones hospitalitzades i 104 malalts a l’UCI. Des del Govern de les illes Balears, es tem un augment durant els propers dies per la celebració de les festes. En aquest sentit, si bé ha manifestat que el sistema sanitari està “molt carregat”, però encara poden acollir més malalts. Això no osbtant, començaran a derivar malalts des de la sanitat pública cap a clíniques privades.

Les UCI es troben ocupades al 58 per cent i nombroses operacions quirúrgiques han estat postposades.

La consellera Gómez ha qualificat la situació de “risc extrem” i ha insistit en què es necessita prudència, responsabilitat i solidaritat. “No hi ha espai per a celebracions populars ni festes”, ha afrimat Gómez.

PUBLICITAT