UN SIMULACRE D’ACCIDENT AERI DESPERTA L’ALARMA ENTRE ELS VEÏNS DEL PORT DE POLLENÇA

469
FOTO: Fernando Perianes

Avui i ahir el renou de sirenes d’ambulàncies i bombers durant bona part del matí han despertat la curiositat i l’alarma entre molts pollencins. Dos accidents aeris han mobilitat gran nombre d’efectius d’emergències i rescat. Afortunadament tot forma part d’un simulacre de l’Exèrcit Internacional de Recerca i Salvament Cernia 2018.

Més concretament, l’exercici d’ahir simulava la desaparició i recerca d’un avió militar a les aigües de la badia de Pollença. Superada aquesta fase es va procedir al rescat dels 15 tripulants. Més de cent efectius es desplaçaren a la base militar del Port de Pollença per participar en un operatiu que va durar des de les 8 hores, moment en què es va donar l’alarma, fins al migdia.

FOTO: Fernando Perianes

Un segon exercici ha tingut lloc aquest matí. Un avió que s’ha enlairat des de Son Bonet i que anava a una exhibició aèria a un poble de la Serra ha col·lidit, suposadament, amb una au. Com a conseqüència d’això, l’avió s’ha avariat i tots els paracaigudistes que hi viatjaven, han hagut de saltar. La darrera part del simulacre d’avui ha consistit en la recerca per terra de tots aquests paracaigudistes caiguts per la serra.

Als exercicis hi han participat avions de diferents nacionalitats i diferents cossos de seguretat i d’emergències, com la Guàrdia Civil, Salvament Marítim, Emergències, Creu Roja i IBSalut. I és que l’objectiu d’aquest tipus de simulacres és millorar els temps de resposta i la coordinació entre les diferents administracions a l’hora d’actuar en casos reals com el que va succeir el passat més de juny amb la desaparició d’una avioneta i el seu pilot. Aquell succés, on probablement hi actuaren molts dels participants del simulacre, es va tractar d’una avioneta d’extinció d’incendis que es va enfonsar a una zona propera a Cala Sant Vicenç. Malauradament va ser localitzada, després de moltes hores de recerca a 60 metres de profunditat. El seu pilot, Antonio Alfaro, no va sobreviure.

PUBLICITAT
FOTO: Fernando Perianes
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT