Si tens més de 65 anys ja pots demanar ajudes per comprar material per a millorar l’autonomia i el benestar

336

Millorar la qualitat de vida fomentant el benestar i l’autonomia de les persones majors. Aquest és l’objectiu de les ajudes econòmiques individuals 2024 de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) que les persones de 65 anys o més podran sol•licitar per tal de cobrir l’adquisició de material de suport tècnic (com ara audiòfons, ulleres o pròtesis dentals, entre d’altres) o de mobilitat (cadires de rodes, llits adaptats, caminadors, etc.).

El tràmit per presentar les instàncies comença demà, 3 d’abril, i estarà operatiu durant 30 dies naturals. En total, el Consell de Mallorca, a través de l’IMAS, destina una partida de fins a 375.000 € per subvencionar les despeses realitzades entre el 25 de maig de 2023 i el dia d’avui. «Sabem que són unes ajudes molt esperades i la nostra intenció és que cap persona que ho necessiti en quedi sense. Per això, si bé hem reservat una partida inicial de 275.000 euros, tenim previst ampliar-la en 100.000 euros més si la demanda ho requereix», ha explicat el president de l’IMAS i conseller insular de Benestar Social, Guillermo Sánchez.

En concret, i tal com publica el BOIB d’avui, la convocatòria cobreix el cost dels utensilis o dispositius que permetin la recuperació física o sensorial de les persones de 65 anys o més empadronades a Mallorca, que els permetin prevenir, suplir o complementar les seves limitacions i mancances funcionals i, per tant, afavoreixin que puguin gaudir del seu dia a dia de la manera més independent possible. En aquesta línia, el conseller ha explicat que «volem donar resposta als problemes específics de les persones majors, facilitar-les el camí cap a la promoció de la seva autonomia i, si no és possible, simplificar al màxim el seu dia a dia pensant en el seu benestar».

Les sol•licituds es podran presentar fins el dia 2 de maig inclòs, de manera presencial a qualsevol oficina dels registres insulars, als registres oficials de l’Administració General de l’Estat, del Govern de les Illes Balears i dels municipis, així com de 9 a 14 hores al registre central de l’IMAS i les seves oficines d’atenció ciutadana d’Inca, Manacor i Palma. Igualment, també es poden sol•licitar qualsevol dia i hora de manera telemàtica a través d’aquest enllaç de seu electrònica de l’IMAS https://seu.conselldemallorca.net/fitxa?key=148018.

PUBLICITAT

Per facilitar la tramitació, les persones interessades poden consultar els seu dubtes a través del telèfon gratuït de l’IMAS 900 100 444, operatiu de dilluns a divendres des de les 9 fins a les 16 hores.

PUBLICITAT